Odgovor Binancea na nedostatne financijske informacije!

Share

Binance je odgovorio na pismo senatora Sjedinjenih Američkih Država s početka ožujka u kojem se traže informacije o operacijama kripto razmjena, uključujući bilancu.

Prema izvješću od 18. ožujka, Binanceov odgovor nije uključivao tražene financijske podatke. Bloomberg je iz anonimnog izvora doznao da je, unatoč tome što je izostavljena iz pisma, burza poslala informacije američkim regulatorima.

Dana 2. ožujka tri američka senatora predvođena Elizabeth Warren poslala su pismo izvršnom direktoru Binancea Changpengu “CZ” Zhaou i izvršnom direktoru Binance.US Brianu Shroderu, izražavajući zabrinutost u vezi s aktivnostima Binancea i tražeći bilance tvrtki.

Prema senatorima, postoje dokazi da je Binance i njegov američki ogranak pokušali izbjeći američke regulatore. Riječ je konkretno o pranju najmanje 10 milijardi dolara.

“Ono malo informacija o financijama Binancea koje je dostupno javnosti sugerira da je burza leglo ilegalnih financijskih aktivnosti”, napisali su senatori u pismu.

Kao odgovor Binance je ponudio četrnaest stranica, gdje je Binanceov glavni strateški direktor Patrick Hillman, istaknuo usklađenjost mjenjačnice, te je naglasio kako provode politiku protiv pranja novca.

Ipak, s ovakvim odgovorom senatori nisu bili zadovoljni, te i dalje smatraju da Binance nije transparentan s određenim potezima.

Izvor: Cointelegraph

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik