NBA legenda Paul Pierce kažnjen od strane SEC-a!

Share

Glavno američko regulatorno tijelo za vrijednosne papire optužilo je bivšeg napadača Boston Celticsa Paula Piercea za nezakonito reklamiranje projekta kriptovalute pod nazivom Ethereummax i tokena EMAX. Optužbe Komisije za vrijednosne papire i burzu protiv Piercea uslijedile su nakon napada američkih regulatora protiv usluga udjela, programa zarade, stabilnih novčića i Do Kwonovog Terra blockchain ekosustava. Prema pritužbi SEC-a, Pierce “nije otkrio da mu je plaćeno više od 244.000 dolara vrijednih EMAX tokena za promicanje tokena na Twitteru.”

Pierce je pristao podmiriti optužbe sa SEC-om za 1,409 milijuna dolara u kaznama, otpisu i kamatama. U pritužbi se nadalje tvrdi da je u jednom tweetu Pierce podijelio sliku profita koji je bio mnogo niži od njegovih osobnih udjela. Još jedan tweet podijelio je web stranicu projekta Ethereummax, što je dovelo do portala za kupnju EMAX tokena. Pierce nije jedina slavna osoba koju je SEC kaznio zbog nezakonitog reklamiranja i obmanjivanja investitora s projektom Ethereummax i povezanim tokenima.

U listopadu 2022., socijalistica Kim Kardashian optužena je za nezakonito promoviranje kripto imovine EMAX. U to vrijeme Kardashian se također nagodila sa SEC-om za 1,26 milijuna dolara kazne. U izjavi u vezi s Pierceovim optužbama, predsjednik SEC-a Gary Gensler inzistirao je da je slučaj “još jedan podsjetnik slavnim osobama”. Gensler je nastavio: “Zakon zahtijeva da javnosti otkrijete od koga i koliko ste plaćeni za promicanje ulaganja u vrijednosne papire, a ne možete lagati ulagačima kada reklamirate vrijednosni papir.”

Izvor: News.bitcoin

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik