Nastavlja se trend povećanja aktivnosti developera!

Share

Broj tjedno aktivnih programera kretao se od 6000 do 7000 od početka 2023., prema nadzornoj ploči tvrtke za kripto podatke Artemis.xyz. Broj dnevno aktivnih programera od srijede je blizu 1.700, prema najnovijim podacima Token Terminala analitičke tvrtke za blockchain.

Token Terminal pokazuje da su programeri svaki tjedan ove godine gurnuli približno 4500 obveza u javna GitHub repozitorija u kripto ekosustavu. Artemis, s druge strane, pokazuje da je broj tjednih obveza programera veći od 50.000 u istom vremenskom razdoblju.

Unatoč padu tjednih obveza od 2022. do 2023., tjedni aktivni programeri u cijelom kripto ekosustavu stalno su rasli tijekom posljednje tri godine budući da ima više aktivnih programera na ovogodišnjem tržištu s nižom stopom u usporedbi s tržištem s nižom stopom u 2020. godini.

Jimmy Zhang, koji radi u odjelu za poslovne operacije i strategiju u Artemisu, napisao je u e-poruci CoinDesku: “Podaci o dnevnim aktivnim programerima/podacima o predaji i dalje nam daju povjerenje da ljudi nastavljaju graditi u kripto ekosustavu.”

Nepodudarnost između podataka Artemisa i Token Terminala o broju aktivnih programera i predaja koda može proizaći iz toga kako Artemis izvlači podatke programera iz temeljnih ekosustava i pod-ekosustava, što uključuje programere koji grade aplikacije na vrhu pojedinačnih blockchaina. Svake godine broj programera i obveza opada tijekom praznika, što sugerira da programeri uzmu slobodno vrijeme za odmor.

Izvor: Coindesk

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik