Nasdaq pokreće nadzor nad kripto uslugama!

Share

Globalno tržište vrijednosnih papira Nasdaq priprema se za pokretanje svojih skrbničkih usluga za digitalnu imovinu do kraja drugog kvartala ove godine, prema Bloombergu.

Izvor: Twitter

Kako je izvijestio Bloomberg, Nasdaq burza podnijela je zahtjev za povelju povjereničkog društva s ograničenom namjenom od Ministarstva financijskih usluga u New Yorku, koje bi nadgledalo poslovanje. Viši potpredsjednik Nasdaqa i voditelj Nasdaq Digital Assetsa, Ira Auerbach, navodno je to otkrio u intervjuu u Parizu, navodeći da je grupa predana osiguravanju svih potrebnih regulatornih odobrenja i tehničke infrastrukture.

Prvobitno najavljen u rujnu, projekt će biti prvi veliki pothvat operatera mjenjačnice u kriptoindustriji. Prvi korak Nasdaqovog odjela za digitalnu imovinu bit će zaštita Bitcoina, s planovima za konačnu izgradnju širokog paketa usluga za odjel za digitalnu imovinu grupe, uključujući izvršenje za financijske institucije.

S tradicionalnim financijskim institucijama koje se trude popuniti prazninu nastalu bankrotima u kripto industriji, ulazak Nasdaqa potencijalno bi mogao promijeniti igru ​​u sektoru. Njegov ugled i veličina na globalnom tržištu razmjene mogli bi pomoći u povećanju povjerenja institucionalnih ulagača u kripto tržište, otvarajući put tradicionalnijim financijskim institucijama da slijede njihov primjer.

Izvor: Cointelegraph

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik