Najveći gubitnici u svijetu kripto posjednika!

Godina je bila burna za kripto tržište, a takva je bila i za kripto milijardere. Prema procjeni Forbesa, kriptomilijarderi su ove godine ukupno izgubili 116 milijardi USD.

Aktualne kolumne

Godina je bila burna za kripto tržište, a takva je bila i za kripto milijardere. Prema procjeni Forbesa, kriptomilijarderi su ove godine ukupno izgubili 116 milijardi USD.

U veljači ove godine procijenjeno je da je SBF imao vrijednost od 24 milijarde USD i bio je druga najbogatija osoba u kriptovaluti nakon CZ-a. Međutim, sada je SBF vjerojatno bankrotirao. Prije početka suđenja rekao je da na svom bankovnom računu ima samo 100.000 USD. Suosnivač FTX-a, Gary Wang, koji je također bio glavni tehnološki direktor tvrtke, sada se predao SEC-u. Njegova neto vrijednost procijenjena je na 5,9 milijardi USD ranije ove godine, što je sada negdje oko 1000 USD.

Niz događaja dogodio se ove godine u kriptoverzumu. Prvo su propale sestre Terra, TerraUSD. Zatim je hedge fond, Three Arrows, u srpnju podnio zahtjev za bankrot. Voyager Digital, Celsius i BlockFi, kamatonosne pozajmljivačke tvrtke, sve su proglasile bankrot. A najveći od svega bio je FTX fijasko. Glavna kriptovaluta i vodeći pokazatelj tržišta, Bitcoin, smanjio se za 65% s najviših 69 000 USD u studenom 2021. Ukupno 2 trilijuna USD tržišne vrijednosti u međuvremenu je ostavilo digitalnu imovinu boljem tržištu za ulaganje. dolje puno kripto milijardera.

Izvršni direktor Binancea, CZ već je izgubio svoju neto vrijednost sa 65 milijardi USD na 4,5 milijardi USD, a mogao bi izgubiti i više. CZ se nosi s rastućim skepticizmom prema centraliziranim burzama, posebice Binanceu, kao i tekućim istragama koje europske i američke vlasti vode protiv njega i njegovog poslovanja zbog tvrdnji da su pomogli u pranju novca i drugim financijskim zločinima. CZ je nedavno pokušao uvjeriti korisnike Binancea da su njihovi depoziti u kriptovaluti ispravno podržani angažiranjem računovodstvene tvrtke Mazars za izradu izvješća o “dokazima pričuva”. Ovi računi, koji isključuju obveze, izazvali su oštre kritike da su neadekvatni jer daju samo djelomičnu sliku financijske situacije poduzeća. Od tada je Mazars prestao surađivati ​​s tvrtkama za kriptovalute, što je povećalo neizvjesnost oko Binanceovih financija i opstanka burze.

U središtu širenja tržišta kriptovaluta je Barry Silbert, izvršni direktor grupe za kripto digitalne valute. Prema izvoru, Genesis Global Capital, strateška imovina DCG-a, duguje vjerovnicima najmanje 1,8 milijardi dolara, prenosi Reuters. DCG je dodatno opterećen dugovima, zbog problematičnog kredita od 1,1 milijardu dolara koji je Genesis dao ugašenom hedge fondu Three Arrows. Dodatnih 575 milijuna USD DCG duguje Genesisu i dospijeva u svibnju. Osim toga, ako Genesis propadne, DCG duguje 350 milijuna USD investicijskoj tvrtki Elridge.

Brian Armstrong izgubio je većinu svog bogatstva jer su dionice Coinbasea pale za 64% od kolovoza i za više od 95% od IPO-a vrijednog 100 milijardi dolara u travnju 2021.

Freda Ehrsama, još jednog suosnivača Coinbasea, povrijedio je Bankman-Fried. Njegova tvrtka za kripto investicije Paradigm uložila je 278 milijuna dolara u dionice FTX-a. Ehrsam se o investiciji nije javno oglasio.

Devin Finzer i Alex Atallah, suosnivači OpenSea više nisu kripto milijarderi.

Na temelju očekivanih smanjenja njihovih interesa u Alchemyju, tvrtki za kripto softver koja vodi druga Web3 poduzeća, Nikil Viswanathan i Joe Lau također su napustili klub tri zareza. Alchemy je nedavno prikupio vanjska sredstva u veljači u vrijednosti od 10,2 milijarde dolara.

Izvor: Coingape

Posljednje objave