Najtraženiji altcoinsi u lipnju

Share

Kriptovalute su ponovno u središtu pažnje zbog značajnog rasta interesa za nekoliko ključnih igrača na tržištu. Ethereum (ETH), Solana (SOL), Binance Coin (BNB), XRP i Toncoin (TON) pokazali su značajan porast interesa ovog lipnja, što sugerira da bi mogli ponuditi obećavajuće povrate ulaganja idućeg mjeseca. Sa snažnim performansama i rastućim interesom investitora, ovi altcoini ističu se kao atraktivne opcije za ulagače koji žele iskoristiti potencijalne dobitke na tržištu.

Ethereum (ETH)

Ethereum, decentralizirani blockchain sustav, domaćin je svog vlastitog kriptovalutnog tokena Ethera. To je centar za razne digitalne valute i omogućuje rad autonomnih pametnih ugovora. Počevši s 2013. godine, kada je Vitalik Buterin predložio koncept u bijelom dokumentu, Ethereum je oživio nakon događaja masovne prodaje 2014. godine.

Trenutna vrijednost Ethereuma iznosi 3,384 dolara, s dnevnim trgovačkim volumenom koji premašuje 11.47 milijardi dolara. Unatoč blagom padu od 1.39% u posljednja 24 sata, Ethereum ostaje druga najveća kriptovaluta s tržišnom kapitalizacijom od 406 milijardi dolara. Nedavni porast od preko 82% u vrijednosti Ethereuma prati značajan rast tržišnog interesa.

Solana (SOL)

Solana nastavlja predvoditi inovacije u blockchainu, posebno u sektoru decentraliziranih financija (DeFi). Njegova arhitektura optimizirana je za stvaranje decentraliziranih aplikacija (DApp), koristeći kombinirani model dokaza o povijesti (PoH) i dokaza o udjelu (PoS) radi poboljšanja brzine transakcija.

Trenutna cijena Solane iznosi 141 dolara, što označava pad od 2% u posljednjem danu. Unatoč tome, SOL je u posljednjoj godini porastao za impresivnih 736%. Ovi podaci ističu njegovu mrežnu snagu, vidljivu kroz rast ukupne vrijednosti zaključane (TVL) i aktivne upotrebe DApp.

Binance Coin (BNB)

Binance Coin, najveća kriptovalutna burza prema dnevnom trgovačkom volumenu, teži revolucionirati globalne financije kroz svoje široke ponude. Naziv “Binance” spaja pojmove “binarno” i “financije”, odražavajući inovativan pristup financijskim tržištima.

Binance ekosustav obuhvaća Binance Chain, Binance Smart Chain, Binance Akademiju, Trust Wallet i različite istraživačke inicijative. Svaki element koristi blockchain tehnologiju za redefiniranje financija u digitalno doba. Binance Coin (BNB) ključan je za besprijekoran rad ovih usluga.

U lipnju je Binance imao najviši otvoreni interes u altcoinima, dosegnuvši impresivnih 18.70 milijardi dolara. Danas, cijena BNB-a iznosi 569 dolara, što označava blagi pad od 0.91% u posljednjih 24 sata. Unatoč tome, BNB ostaje četvrta najveća kriptovaluta s tržišnom kapitalizacijom od 84 milijarde dolara.

XRP

XRP radi na decentraliziranom i skalabilnom platformom poznatom po brzim i ekonomičnim transakcijama. Ova open-source kriptovaluta također se ponosi minimalnim ekološkim otiskom. Unatoč pravnim bitkama, uključujući značajan slučaj o navodnim nezakonitim ponudama vrijednosnih papira, Ripple Labs, povezan s XRP-om, prioritetno se bavi usklađenošću i inovacijama.

Vrijednost XRP-a nedavno je pala uslijed šireg povlačenja tržišta. Cijena je pala za više od 10% u posljednjem mjesecu, uz daljnji pad od 8% samo ove sedmice. Trenutno se XRP trguje po cijeni od 0.4755 dolara, nastavljajući svoj pad. Na CoinMarketCap-u se nalazi na sedmom mjestu s tržišnom kapitalizacijom od oko 26 milijardi dolara.

Toncoin (TON)

Toncoin, stvoren od strane Telegrama, privlači pozornost svojom naprednom blockchain tehnologijom na razini 1. Ova platforma ističe se skalabilnošću i jednostavnošću korištenja, privlačeći široku bazu korisnika. Nudi brze transakcije i niske naknade, što dodatno povećava njegovu privlačnost.

Trenutna cijena Toncoina iznosi 7.53 dolara, što označava pad od 2% u posljednjih 24 sata. Nalazi se na osmom mjestu na CoinMarketCap-u s tržišnom kapitalizacijom od 18.52 milijarde dolara. Tijekom protekle godine, vrijednost Toncoina skočila je za 447%, što ukazuje na dinamičan rast i rastući interes tržišta.

Izvor: Coingape

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik