Načini zarade s kriptovalutama: Od trgovanja do Affiliate programa (Part 2)

Share

U drugom dijelu edukativnog sadržaja provjerite preostalih pet najčešćih načina zarade od kriptovaluta.

  1. Igre “Igraj i zaradi”

U posljednjih nekoliko godina, pokret decentralizirane financije (DeFi) doveo je do igara “igraj i zaradi” koje koriste blockchain tehnologiju. Omogućujući developerima i igračima monetizaciju svog vremena provedenog igranjem na inovativne načine, ove igre obećavaju promijeniti poslovni model igara. Kombinacija DeFi-a i industrije igara stvorila je jedan od najboljih načina za zaradu s kriptovalutama. Osim što nagrađuju igrače kriptovalutom, igre “igraj i zaradi” korisnicima nude dodatne načine da postanu vlasnici in-game predmeta putem ne-zamjenjivih tokena (NFT), koji se koriste u umreženoj digitalnoj ekonomiji i imaju stvarnu vrijednost.

Ove igre nude višestruke načine za trgovinu in-game kolekcionarskim predmetima i nagradama za stvarni novac. Igrači zarađuju prihod obavljanjem zadataka, pobjeđivanjem bitaka i drugim dostignućima u igri. Igrači mogu zamijeniti svoje zarađene vrijednosti za stvarni novac na mnogim tržištima trgujući njima. Rast paradigme “igraj i zaradi” također je potaknuo nove ideje, poput GameFi ili Game Finance, koji kombiniraju igranje s decentraliziranom financijom (DeFi).

Igrači sudjeluju u peer-to-peer (P2E) igrama koje često koriste kriptovalute i blockchain tehnologiju. Mogu dobiti in-game resurse poput NFT-ova i in-game valuta ili tokena. Alternativno, mogu zaraditi postojeće kriptovalute, poput Ethereuma (ETH), obavljanjem in-game aktivnosti i izazova ili dostizanjem određenih ciljeva. Ove virtualne nagrade imaju stvarnu vrijednost i mogu se zamijeniti, prodati ili pretvoriti u novčanice.

Igrači mogu trenutno prodati in-game predmete ili ih razmijeniti za kriptovalutu na internim ili vanjskim burzama. Zaradu kriptovalutama mogu razmijeniti za druge kriptovalute na burzama kriptovaluta ili pretvoriti u fiat novac. Igrači u određenim P2E igrama mogu dodatno staviti svoje resurse na igru ili sudjelovati u sustavima decentralizirane financije (DeFi) kako bi ostvarili dodatne koristi.

  1. Držanje

Izraz “držanje” opisuje taktiku kupnje i zadržavanja. Oni koji kupuju i drže obično zadržavaju svoje imovine duže vrijeme kako bi imali koristi od jednog od najboljih načina za zaradu s kriptovalutama. Za razliku od trgovaca koji obavljaju mnogo više transakcija i pokušavaju maksimizirati svoj profit kupnjom po sniženim cijenama i prodajom po višim cijenama, investitori obično drže svoje imovine dugoročno. Budući da su kriptovalute tako volatilne, trgovci imaju mnoge prilike za izgradnju dugoročnih i kratkoročnih pozicija. Ipak, “držanje” može ponuditi investitorima veću sigurnost jer mogu smanjiti svoju izloženost privremenoj volatilnosti i mogućnost kupnje po visokim cijenama i prodaje po niskim cijenama.

Kao što je već spomenuto, postoje razlozi za ulaganje i postizanje visokog povrata. Međutim, inteligentni investitori trebali bi razmotriti i opasnosti povezane s posjedovanjem kriptovaluta. Vrijednosti kriptovaluta prilično su nestabilne. Investitori trebaju imati mnogo veću toleranciju na rizik od onih koji ulažu u tradicionalne financijske proizvode, budući da mogu biti izloženi izuzetno visokim i niskim vrijednostima imovine. Moraju biti u mogućnosti nositi se s neočekivanim manjkavostima likvidnosti ili spriječiti prisilnu prodaju s dovoljnom financijskom sposobnošću. Da biste obavili držanje kriptovaluta, možete koristiti kripto novčanike kako biste osigurali svoju imovinu.

  1. Farming prinosa i zajmovi

Farmiranje prinosa uključuje polaganje tokena u likvidnost DeFi protokola kako bi se primili poticaji, obično u obliku vladajućeg tokena protokola. Najpopularnija metoda je polaganje kriptovalutnih sredstava kako bi se ponudila likvidnost u decentraliziranom kreditnom ili trgovačkom bazenu.

Priskrbitelji likvidnosti (LP) dobivaju godišnji postotak prinosa (APY) u zamjenu za pružanje likvidnosti tim platformama; ovaj APY često se isplaćuje u stvarnom vremenu. Budući da je likvidnost kralježnica većine DeFi platformi, DeFi projekti dopuštaju farmiranje prinosa kako bi nagradili svoju zajednicu za pružanje likvidnosti i poticali korištenje platforme. LP surađuju s DeFi projektima kako bi stvorili jedan od najboljih načina za zaradu s kriptovalutama.

Zajmovi Bitcoina obavljaju se kako bi se pasivno zaradila dobit iz posuđivanja i zajma digitalnih valuta. Može biti dobra opcija za ljude koji žele profitirati od kriptovaluta bez aktivnog trgovanja ili sudjelovanja na tržištu. Prije davanja u zajam kriptovaluta, morate pronaći platformu ili tržište gdje možete posuditi svoj virtualni novac drugima.

Pažljivo razmotrite i procijenite sve mogućnosti financiranja kako biste osigurali da su rizici i uvjeti zajma prihvatljivi za vas. Razmislite o duljini zajma, kamatnoj stopi i kreditnoj sposobnosti zajmoprimca. Iako posuđivanje kriptovaluta može biti profitabilno, važno je poznavati rizike. Pročitajte naš članak o Top Yield Farming Platformama kako biste donijeli najbolji izbor.

  1. Airdropovi

Airdrop je distribucija novih kovanica vlasnicima kriptovaluta umjesto obavljanja određenih zadataka. Airdropovi su često povezani s predstavljanjem nove kriptovalute ili DeFi protokola, uglavnom radi privlačenja interesa i privlačenja novih članova. Budući da su poduzetnici u kriptovalutama počeli koristiti privatne prodaje umjesto javnih ponuda za dobivanje početnog financiranja, airdropovi su postali sve značajniji dio inicijalnih ponuda kovanica (ICO-a). Uključivanjem trenutnih vlasnika određene kriptovalutne blokchain u svoju valutu ili projekt, airdropovi nastoje iskoristiti mrežni efekt i stvoriti jedan od najboljih načina za zaradu s kriptovalutama.

Da bi sudionici bili kvalificirani za pad, moraju pokazati interes za standardni airdrop kriptovalute. Neki airdropovi zahtijevaju radnu adresu novčanika, dok drugi samo trebaju te informacije. Airdropovi na bazi nagrada događaju se kada korisnici ispune određene ciljeve. Ovi zadaci često uključuju tweetanje o projektu ili objavu na društvenim medijima s označenom tvrtkom kako bi se povećala svijest o projektu.

  1. Copy Trading

Kopiranje trgovanja je proces u kojem jedan trgovac kopira strategije trgovanja drugog trgovca. To je jedan od najboljih načina za zaradu s kriptovalutama, jer korisnici mogu koristiti uspješne strategije drugih trgovaca kako bi postigli svoje ciljeve. Kopiranje trgovanja povećava pristup tržištima i strategijama za sve korisnike. Osim toga, korisnici mogu naučiti o trgovanju kriptovalutama od iskusnih trgovaca i primijeniti ta znanja na vlastite portfelje.

Copy trading omogućuje novim trgovcima pristup tržišnim informacijama i strategijama koje bi inače bile nedostupne. Kopiranje trgovanja povećava šanse za uspjeh, jer korisnici mogu koristiti strategije uspješnih trgovaca kako bi postigli svoje ciljeve. Osim toga, copy trading omogućuje trgovcima priliku da nauče o tržištu i razviju svoje vještine.

Korisnici mogu kopirati strategije trgovanja raznih trgovaca i razvijati vlastite portfelje kriptovaluta. Osim toga, copy trading omogućuje korisnicima priliku da nauče o tržištu i razvijaju svoje vještine u trgovanju. Kopiranje trgovanja omogućuje trgovcima da maksimiziraju svoje zarade i minimiziraju rizike. Osim toga, korisnici mogu naučiti o tržištu i razviti vlastite strategije trgovanja.

Izvor: Coingape

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik