Načini zarade s kriptovalutama: Od trgovanja do Affiliate programa (Part 1)

Share

Kriptovalute su postale revolucionarni fenomen, transformirajući načine na koje ljudi razmišljaju o novcu, ulaganju i zaradi. S rastućom popularnošću digitalnih valuta, sve veći broj pojedinaca istražuje različite načine kako bi iskoristili bogatstvo mogućnosti koje nudi kripto tržište. Tradicionalni pristup kupovini i držanju kriptovaluta kao dugoročno ulaganje još uvijek je prisutan, ali pojavom novih tehnologija i koncepta, otvaraju se mnoge alternativne strategije za ostvarivanje pasivnog ili aktivnog prihoda.

  1. Trgovanje

Trgovanje kriptovalutama temelji se na spekulacijama o kretanju cijena određene kriptovalute. To znači da provodite tehničku i temeljnu analizu kako biste predvidjeli buduću cijenu kriptovalute. Zatim možete otvoriti poziciju za kupovinu ili prodaju i ostvariti profit ako su vaše spekulacije točne. Trgovanje je jedan od najboljih načina za zaradu s kriptovalutama. U ovom dijelu razmotrit ćemo neke vrste trgovanja. Također možete pročitati naš članak o Najboljim Pokazateljima za Trgovanje Kriptovalutama u 2024. godini.

Dnevno trgovanje: Oni koji dnevno trguju kupuju i prodaju dionice unutar istog dana. To je vrlo dinamičan način investiranja. Glavni cilj je ostvariti profit od kratkoročnih promjena cijena dionica, opcija, futuresa i drugih financijskih instrumenata. Dnevni trgovci često koriste tehničku analizu, momentum i druge oblike analize. Za razliku od dugoročnih ulagača, dnevni trgovci više su zainteresirani za brze profite od fluktuacija na tržištu nego za proučavanje temeljne vrijednosti dionica.

Futures i opcije: Trgovanje futuresima i opcijama nešto je slično. Nešto se isporučuje u budućnosti po određenoj cijeni u oba slučaja. Glavna razlika između ugovora o futuresima i ugovora o opcijama je datum kupovine i prodaje. Možete davati predviđanja o cijeni određenih valuta, poput Ethereuma ili Bitcoina, kasnije ili tijekom unaprijed određenog vremenskog okvira trgovanjem derivatima kriptovaluta. Jedna od prednosti je što sigurnost pohrane nije problem dok trgujete derivatima, iako je malo složenije nego kupnja i prodaja Bitcoina na burzi.

  1. Cloud Mining

Cloud mining je još jedan od najboljih načina za zaradu s kriptovalutama. Svatko može sudjelovati u cloud miningu kako bi rudario kriptovalute poput Bitcoina, a da ne mora kupiti ili održavati vlastitu rudarsku opremu. Umjesto toga, tvrtka koja naplaćuje korisnicima najam rudarskog kapaciteta upravlja procesom rudarenja i tehnologijom. Kada iznajmljena rudarska oprema završi blok, tvrtka i korisnici dijele prihode. Ako želite koristiti najbolje platforme za uključenje u cloud mining, evo Top 14 Cloud Mining Platformi u 2024. godini.

Izraz “cloud mining” potječe od cloud computinga, što se odnosi na korištenje mreže udaljenih računala povezanih s internetom za pohranu i analizu podataka umjesto lokalnog poslužitelja. Slično tome, cloud mining omogućava korisnicima najam dio rudarskih resursa koje posjeduju tvrtke za cloud mining. Rudarenje se odvija “u oblaku”, a ne na vašem osobnom računalu.

  1. Presale-ovi

Crypto presale je kada se tokeni stave na raspolaganje odabranim investitorima prije njihove šire distribucije. To smanjuje troškove ulaganja u odličan novi projekt i omogućava investitorima ranu i čestu interakciju. Stoga se može smatrati jednim od najboljih načina za zaradu s kriptovalutama. Investitori dobivaju značajne kriptovalutne tokene putem platformi za trgovanje ICO-ima za svoje financijsko ulaganje u poduzeće. To je način stvaranja i prodaje digitalnog tokena za prikupljanje sredstava za razvoj projekta.

Kao jedinica valute, ovaj posebni token daje investitorima pristup dijelovima projekta koje vodi izdavačko poduzeće. Ti tokeni su jedinstveni jer financiraju projekte open-source softvera koji bi bilo teško financirati konvencionalnim sredstvima. Ako želite započeti, pogledajte najbolje presale-ove kriptovaluta u koje možete ulagati upravo sada.

Temeljna je koncepcija prvih ponuda na DEX-u evoluirala, i značajno se razlikuje od onoga što je prvotno namjeravano na prvom IDO-u u njegovoj najčešćoj verziji danas. Bitno je napomenuti kako se inicijalno DEX ponuda, poput ICO-a ili IEO-a, koristi kao način za startup da dobije novac i krene od nule. Za razliku od ICO-a i IEO-a, gdje se tokeni prodaju prije kotiranja, IDO-i omogućavaju zamjenu tokena odmah na decentraliziranoj burzi (DEX).

  1. Staking

Pomoću tehnologije stakinga, investitor može imati koristi od digitalnih sredstava koja miruju u osobnom novčaniku. Da bi osigurali funkcionalnost i sigurnost mreže, tokeni se mogu pohraniti u blockchain protokol. Na kraju, investitor prima izravnu isplatu kamata koje generira polog kovanica. Staking je jedan od najboljih načina za zaradu s kriptovalutama jer osigurava prihod u kratkom roku. Možete pronaći više informacija o najboljim tokenima za staking. Morate odabrati najbolje platforme za staking kako biste povećali svoj profit.

S druge strane, neki sustavi investitorima nude fleksibilne uvjete za povlačenje njihovih tokena u bilo kojem trenutku. To često ovisi o dužini ugovora u pogledu isplata i kriptovaluti koja se stavlja na stavljanje. Kao pravilo, najveće profiti ostvarit će se ako stavite na manje tržišno kapitalizirani token tijekom duljeg razdoblja zaključavanja. Za razliku od toga, ako se kladite na veliki kapitalizirani token poput Ethereuma tijekom fleksibilnog razdoblja, konzervativna cijena gotovo uvijek će biti veća. U svakom scenariju, prvi korak pri klađenju na kriptovalute je odabir odgovarajuće platforme.

  1. Rudarenje

Rudarenje znači korištenje blockchain mreža za pronalaženje novih načina za finalizaciju transakcija. Taj se proces zove rudarenje jer dovodi do puštanja novih kovanica u optjecaj valute. Vlasnici koji obavljaju ovu operaciju smatraju je jednim od najboljih načina za zaradu s kriptovalutama nazivaju se rudarima. Ne svaka kriptovaluta može se rudariti, ali Bitcoin i neke poznatije mogu. Neke, poput Ripplea (XRP), odustaju od rudarenja jer žele platformu na kojoj rudarenje ne troši puno energije.

Da bi unijeli transakcije u zapis ili blockchain, rudari kriptovaluta koriste softver za rješavanje kriptografskih problema i zarađuju kovanice kao nagradu. Tako se stvaraju nove kriptovalute iz sustava i ovaj proces je poznat kao rudarenje. Ova grupa otvorena je za sve članove. Vaše računalo mora “pogađati” slučajan broj kako bi riješilo jednadžbu postavljenu od strane blockchaina.

Da bi utvrdilo je li odgovor točan, vaše računalo mora izračunati nekoliko 64-znakovnih nizova ili 256-bitnih heševa i usporediti rezultate s izazovnom jednadžbom. To je zašto je važno imati snažno računalo. Vaše šanse za pobijedu u ovoj igri povećavaju se s brojem pokušaja koje vaše računalo može napraviti u sekundi, što je funkcija njegove izvedbe. Ako je vaša pretpostavka točna, možete zapisati “sljedeću stranicu” Bitcoin transakcija u blockchain i dobiti Bitcoine.

Pošto je rudarenje u osnovi igra pogađanja, drugi rudar procjenjuje broj za svaki blok i može ažurirati blockchain. S 51 posto glasova, osoba s najvećom računalnom snagom kontrolira lanac i uvijek izlazi kao pobjednik. Zakon statističke vjerojatnosti kaže da je neobično da isti rudar bude uspješan svaki put.

Izvor: Coingape

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik