Musk traži odbacivanje tužbi!

Share

Izvršni direktor Tesle i Twittera Elon Musk zatražio je od američkog suca da odbaci tužbu vrijednu 258 milijardi dolara koju su protiv njega podnijeli investitori Dogecoina.

Tvrdili su da je milijarder upravljao piramidalnom shemom za promicanje meme kriptovalute dogecoin.

“Nema ničeg protuzakonitog u tvitanju riječi podrške ili smiješnih slika o legitimnoj kriptovaluti koja i dalje drži tržišnu kapitalizaciju od gotovo 10 milijardi dolara”, ustvrdio je Muskov odvjetnik.

Odvjetnik Elona Muska

Elon Musk, izvršni direktor Tesle i Twittera, zatražio je u petak od američkog suca da odbaci tužbu tešku 258 milijardi dolara u kojoj se navodi da je upravljao piramidalnom shemom za promoviranje meme kriptovalute dogecoin (DOGE). U tužbi, Johnson i ostali protiv Muska i drugih, podnesenoj Okružnom sudu SAD-a za južni okrug New Yorka, navodi se da Musk i njegove tvrtke, Tesla i Spacex, “lažno i prijevarno tvrde da je dogecoin legitimno ulaganje kada nema nikakvu vrijednost.”

U službenom zahtjevu podnesenom u petak, Muskov pravni tim opisao je tužbu koju su pokrenuli investitori u dogecoin kao “izmišljeno djelo” u vezi s Muskovim “bezazlenim i često glupim tweetovima” o meme kriptovaluti. Tvrdili su da ulagači nisu uspjeli razjasniti kako je Musk namjeravao nekoga prevariti ili kakve je rizike prikrio. Također su tvrdili da su komentari izvršnog direktora Tesle – poput “Dogecoin Rulz” i “bez uspona, bez padova, samo Doge” – bili previše dvosmisleni da bi poduprli optužbe o prijevari.

Prema ulagačima, Musk je namjerno podigao vrijednost dogecoina za više od 36 000% tijekom dvije godine, samo da bi kasnije dopustio da se sruši. Tvrdili su da je to rezultiralo milijardama dolara dobiti za Muska, dok su drugi investitori u dogecoin patili, unatoč tome što je Musk bio svjestan da kriptovaluti meme nedostaje bilo kakva intrinzična vrijednost.

Izvor: News.bitcoin

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik