Mistral AI osigurao 385 Milijuna eura za razvoj umjetne inteligencije

Share

Inicijativa umjetne inteligencije Mistral AI, smještena u Francuskoj, objavila je prikupljanje 385 milijuna eura, što odgovara 415 milijuna dolara, u najnovijem krugu financiranja usmjerenom na razvoj svoje tehnologije i otvorene programske opreme.

Američka tvrtka Andreessen Horowitz i prvi investitori tvrtke, Lightspeed Ventures, predvodili su krug koji se održao 11. prosinca. Ovo slijedi nakon prethodnog kruga financiranja Mistrala u rano ljeto, kada su prikupili 113 milijuna dolara. Trenutne procjene sugeriraju da je vrijednost tvrtke sada oko 2 milijarde dolara.

Mistral AI privlači pažnju fokusiranjem na otvorenu tehnologiju za produktivne alate umjetne inteligencije, razvoj chatbotova i prilagodljive aplikacije. Čelnici tvrtke planiraju ponuditi proizvode korisnicima na odobrenje početkom 2024. Osnivanje tvrtke u svibnju od strane bivših izvršnih direktora Google DeepMinda i Meta također je značajno.

CEO Mistral AI-a, Arthur Mensch, podijelio je sljedeće izjave o najnovijem krugu financiranja:

“Od osnivanja Mistral AI-a u svibnju slijedili smo jasnu putanju; stvaranje europskog prvaka u području produktivne umjetne inteligencije temeljene na otvorenom pristupu tehnologiji, odgovornosti i decentralizaciji.”

Osim svih ovih događanja, europski regulatori postigli su povijesni dogovor o zahtjevima za umjetnu inteligenciju 8. prosinca. Dogovor obuhvaća mnoge aspekte sektora umjetne inteligencije, uključujući vladinu upotrebu za biometrijsko nadziranje i pravnu regulaciju moćnih AI modela poput ChatGPT, uključujući zahtjeve za transparentnost prije ulaska na javno tržište.

Sporazum također pokriva elemente koji se preklapaju s drugim područjima zakonodavstva Europske unije, poput pitanja autorskih prava i obrazovnih aplikacija. Ovi koraci dovode do značajnih razvoja u načelima sigurnosti i pouzdanosti sektora umjetne inteligencije, koji je započeo s Chat GPT.

Izvor: Coin Turk

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik