Milijarde dolara vrijednih BTC-ova stižu na burze dok se tržište suočava s značajnim padom

Share

U proteklim danima primijećen je značajan priljev Bitcoina na burze, što se događa usred turbulentnog razdoblja za ovu vodeću kriptovalutu. Prema analizi podataka, između 1. i 5. srpnja evidentirano je prebacivanje više od 9.500 BTC-ova na različite burze, što se procjenjuje na otprilike 540 milijuna dolara po trenutačnim tržišnim cijenama.

Posebno zanimljivo je aktiviranje stare Bitcoin adrese koja je bila neaktivna više od deset godina. Ova adresa nedavno je prenijela svoj cjelokupni sadržaj, uključujući 1.004,5 BTC-ova. Ovi Bitcoin-i su izvorno stjecani 2014. godine po prosječnoj cijeni od 735 dolara po jedinici, što je tada vrijedilo oko 738.000 dolara. S obzirom na trenutačnu cijenu Bitcoina, ta se količina procjenjuje na impresivnih 57 milijuna dolara.

Osim toga, proteklih dana zabilježene su i druge značajne transakcije koje su dodatno utjecale na dinamiku tržišta. Mt. Gox je izvršio testnu transakciju s preko 1.000 BTC-ova u pripremi za planirane isplate vjerovnicima, dok je ista burza također premjestila više od 42.000 BTC-ova iz adresa koje su bile neaktivne više od deset godina. Nadalje, njemačka vlada je prebacila preko 4.000 BTC-ova na burze, što je dodatno povećalo likvidnost na prodajnoj strani tržišta.

Unatoč ovim značajnim transakcijama, Bitcoin se i dalje suočava s izazovima u stabilizaciji cijena, što potvrđuje analiza indikatora poput RSI-a (Relative Strength Index) i pokretnih prosjeka. Ovaj događaj reflektira dinamičnost kriptotržišta i potencijalni utjecaj velikih transakcija na kratkoročne promjene cijena.

Izvor: AMBCrypto

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik