MicroStrategy povećao posjed BTC-a!

Share

  • MicroStrategy nastavlja dodavati Bitcoin
  • Trenutno posjeduju oko 140,000 digitalnog zlata

MicroStrategy – tvrtka za poslovnu inteligenciju čiji je suosnivač Michael Saylor – kupuje bitcoin svakog kvartala od kolovoza 2020.

Tvrtka je najveći korporativni posjednik primarne kriptovalute, koja posjeduje 140.000 BTC. Akumulirali su svoju zalihu po prosječnoj cijeni od 29.803 dolara, što znači da trenutno imaju manji nerealizirani gubitak.

Organizacija je držala svoj tempo tijekom cijele 2021. godine, trošeći značajne iznose svakog kvartala. Zbog rekordnih cijena bitcoina u toj godini, ulaganje tvrtke pokazalo se vrlo uspješnim, a u jednom trenutku u studenom 2021. nalazilo se na gotovo 3,5 milijardi dolara nerealizirane dobiti.

Iako je kripto zima 2022. zaustavila pohode bitcoina više subjekata, to nije bio slučaj s MicroStrategyjem. Kupio je preko 8200 BTC tijekom prošle godine, povećavajući svoje posjede čak i tijekom drugog kvartala (u kojem je došlo do pada LUNA/UST) i četvrtog kvartala (kada je došlo do kolapsa FTX-a). Zbog pada cijene bitcoina, MicroStrategy je do kraja 2022. bio na golemih 1,8 milijardi dolara nerealiziranog gubitka.

Trendovi su se promijenili s početkom 2023. jer je kripto tržište pokazalo neke znakove oporavka. Prošlog mjeseca, oklada na BTC tvrtke postala je zelena po prvi put od lipnja 2022. nakon što je vodeća digitalna imovina skočila iznad 30 tisuća dolara.

MicroStrategy je stekao dodatnih 7.500 BTC od početka godine, zaokružujući ukupna sredstva na 140.000 BTC.

Izvor: Cryptopotato

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik