MicroStrategy: Investicija u Bitcoinu približava se milijardi dolara!

Share

MicroStrategy, predvođen istaknutim zagovornikom Bitcoina, Michaelom Saylorom, još jednom dokazuje potencijal Bitcoina kao čuvara vrijednosti. Ova softverska tvrtka, koja je strateški akumulirala Bitcoin tijekom nedavnog lošeg razdoblja na tržištu, sada je blizu impresivnih milijarde dolara dobiti.

MicroStrategy je krenuo na svoje putovanje s Bitcoinom u kolovozu 2020. godine s početnom investicijom od 4,68 milijardi dolara. Ta investicija sada je naglo porasla na vrijednost od 5,62 milijarde dolara, rezultirajući profitom od otprilike 932 milijuna dolara, prema podacima iz BitcoinTreasuries.

Ovaj znatan porast MicroStrategy-ovih Bitcoin rezervi potvrđuje Saylorovo nepokolebljivo povjerenje u kriptovalutu. Saylor, strastveni zagovornik Bitcoina, smatra da Bitcoin nije samo sredstvo, već i revolucionarna monetarna mreža. Tvrdi da Bitcoinove karakteristike poput decentralizacije ga čine izvrsnim dugoročnim ulaganjem i zaštitom od inflacije.

Saylorova posvećenost Bitcoinu ide izvan njegove uloge u MicroStrategyu, jer aktivno promiče usvajanje Bitcoina od strane drugih institucionalnih investitora. Potiče tvrtke da izdvoje dio svojih rezervi za Bitcoin kako bi se zaštitile od devalvacije fiat valuta i gubitka kupovne moći.

Ipak, postavlja se pitanje budućnosti MicroStrategya. Moguće uvođenje Bitcoin Spot ETF-a može pružiti institucionalnim investitorima nove opcije za stjecanje Bitcoina, što potencijalno može utjecati na cijenu dionica tvrtke, koja je dosad bila čvrsto povezana s njenim Bitcoin rezervama.

Unatoč tome, MicroStrategy se čini spremnim za povratak ere čvrstog novca s Bitcoin rezervama koje su bez premca među javnim tvrtkama.

Izvor: Bitcoinmagazine

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik