Kriptotržište u strahu zbog stezanja monetarne politike!

Share

Kripto tržišta proživljavaju teška vremena dok Federalne rezerve pooštravaju svoju monetarnu politiku. Fed je zasjenio sve dobre vijesti. To je sasvim normalno jer se ulagači okreću sigurnijim mogućnostima ulaganja jer pristup likvidnosti postaje otežan. To je rezultiralo prodajom zbog ravnodušnosti prema tržištima rizika, uključujući kriptovalute.

Povećanje kamatnih stopa i prelazak na strožu monetarnu politiku pokrenuli su neizbježan scenarij za rizična tržišta. Prelazak institucionalnih ulagača na sigurniju imovinu kao što su trezorske obveznice negativno je utjecao na tržišta rizika, uključujući kriptovalute. Kao što je priljev novca na tržište tijekom pandemije pokrenuo rast, posljednje dvije godine doživljavamo suprotno. Jedinstveni problemi kriptovaluta zasigurno su odigrali značajnu ulogu u povećanju gubitaka. No, tome će jednom doći kraj i Fed će ponovno početi snižavati kamate.

Fed ne daje jasnu projekciju početka procesa smanjenja kamatnih stopa, suprotno uvriježenom mišljenju. Poželjan je uravnotežen prijelazni proces (koji se obično naziva soft landing) jer bi mogao negativno utjecati na prinose obveznica. Vidjet ćemo da će Fed početi snižavati stope kada porast inflacije prestane i trenutna politika uspije, a nedugo nakon toga će se kriptovalute vjerojatno vratiti u svoje nekadašnje slavne dane.
Popularni analitičar poznat pod pseudonimom Credible Crypto kaže da Bitcoinov indeks relativne snage (RSI) pokazuje klasičnu bikovsku divergenciju na dnevnom grafikonu i skrivenu bikovsku divergenciju na tjednom grafikonu. U tehničkoj analizi, klasična bikovska divergencija obično se vidi kao signal preokreta, dok je skrivena bikovska divergencija pokazatelj da se trend nastavlja.

Izvor: En.coin-turk

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik