Kongres predstavio nacrt stabilne valute!

Share

Novi nacrt zakona koji daje okvir za stablecoine u Sjedinjenim Državama objavljen je u repozitoriju dokumenata Zastupničkog doma nekoliko dana prije zakazanog saslušanja na tu temu 19. travnja.

Nacrtom se Federalne rezerve stavljaju nadležne za nebankarske izdavatelje stablecoina , kao što su kripto tvrtke Tether i Circle, izdavatelji Tethera USDT-a i USD Coin-a.

Stabilni novčići su klasa kriptovaluta koje ulagačima pokušavaju ponuditi stabilnost cijena podupirući ih određenom imovinom ili koristeći algoritme za prilagodbu ponude na temelju potražnje. Stablecoini su predstavljeni 2014. s izdavanjem BitUSD-a.

Prema dokumentu, osigurane depozitarne institucije koje žele izdavati stablecoine potpadale bi pod nadzor odgovarajuće savezne agencije za bankarstvo, dok bi nebankarske institucije bile pod nadzorom Federalnih rezervi. Neuspjeh da se registrira mogao bi dovesti do pet godina zatvora i novčane kazne od milijun dolara. Izdavatelji izvan Sjedinjenih Država morali bi tražiti registraciju za poslovanje u zemlji.

Među čimbenicima za odobrenje je sposobnost podnositelja zahtjeva da održava pričuve koje podupiru stabilne kovanice američkim dolarima ili novčanicama Federalnih rezervi, trezorskim zapisima s dospijećem od 90 dana ili manje, ugovorima o ponovnoj kupnji s dospijećem od sedam dana ili kraćim uz potporu trezorskim zapisima s rokom dospijeća od 90 dana ili kraćim i rezervne depozite središnje banke.

Izvor: Cointelegraph

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik