Južnokorejski trgovci impresionirani altovima!

Share

Južnokorejski trgovci kriptovalutama skloniji su ulaganju u visokorizične alternativne kriptovalute koje obećavaju visoke nagrade u usporedbi s njihovim američkim kolegama, pokazuje novo izvješće. Udio glavnih kriptovaluta poput bitcoina i ethereuma u trgovinskim volumenima na najvećoj južnokorejskoj burzi mnogo je manji nego na vodećoj američkoj burzi, pokazuje istraživanje.

Većina južnokorejskih investitora zainteresirana je za alternativne kriptovalute s potencijalom za visok profit.

Mnogi Južnokorejci preferiraju visokorizičan pristup ulaganjima u kriptovalute koji potencijalno može donijeti visoke nagrade, pokazuje novo istraživanje Web3 konzultantske tvrtke Despread usmjereno na trgovinu na najvažnijim južnokorejskim kriptoburzama.

“Većina individualnih investitora na Upbitu pokazuje snažan interes za alternativne kriptovalute s visokim profitnim potencijalom i skloni su prihvatiti povezane visoke rizike. To se smatra jednim od razloga za visok udio trgovine alternativnim kriptovalutama na južnokorejskom tržištu”, naveli su autori u blog objavi.

Upbit je najveća južnokorejska platforma za trgovanje kriptovalutama i čini između 70 i 80% domaćeg tržišta razmjene ove godine. U veljači je platforma zabilježila najveći trgovinski volumen od 36 milijardi dolara. Slijede je Bithumb, Coinone i Korbit.

Trgovanje na vodećoj američkoj kriptoburzi, Coinbaseu, prilično je različito. Za razliku od Upbita, na kojem dominiraju individualni investitori, trgovinski volumen Coinbasea u znatno većoj mjeri potiču institucionalni igrači.

Prema pismu dioničarima za drugo tromjesečje, institucije čine otprilike 85% ukupnog trgovinskog volumena na toj burzi. Ovi investitori obično teže stabilnosti portfolija, što rezultira većim udjelom trgovine bitcoinom (BTC) i ethereumom (ETH), kriptovalutama s najvećom tržišnom kapitalizacijom.

Među alternativnim kriptovalutama koje se najaktivnije trguju u Južnoj Koreji, u usporedbi s globalnim tržištem, loom network (LOOM) zauzela je prošlog tjedna prvo mjesto s najvećim trgovinskim volumenom u omjeru od 62%, otkrilo je Despread.

Loomu su se pridružili ecash (XEC) s 55% i flow (FLOW) s 43%. Stacks (STX) i bitcoin SV (BSV) također su se našli na ljestvici s omjerima od 37% odnosno 34%, kako je navela tvrtka u izvješću objavljenom u četvrtak.

“Iako postoje kriptovalute koje privremeno privlače pozornost, poput loom networka i flowa, slučajevi poput stacksa i ecasha i dalje privlače dosljednu pozornost na južnokorejskim burzama bez obzira na privremene događaje. Ti slučajevi su značajni jer se konstantno trguju na južnokorejskom tržištu bez obzira na globalne trendove”, napomenuli su istraživači.

Izvor: News.bitcoin

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik