Hakeri vraćaju ukradena sredstva nakon što ih identificira HTX!

Share

Dana 24. rujna HTX-ov vrući novčanik pretrpio je kibernetički napad u kojem su hakeri ukrali 5000 ETH, što je ekvivalentno 8 milijuna dolara. Burza je brzo identificirala krivce i pokrenula hrabar potez tražeći povrat ukradenih sredstava. Kao poticaj za suradnju hakera, HTX je ponudio 5% bonusa “bijelog šešira”, koji ističe 2. listopada.

Nevjerojatno, haker je odlučio poslušati etički poziv i vratio je 4,999 ETH HTX-u, zadržavši samo 1 Ether od njihove izvorne nepošteno stečene dobiti. Iako su hakiranja kriptovaluta uznemirujuće česta, povrat ukradenih sredstava ostaje rijetkost, naglašavajući učinkovitost HTX-ovih napora u identifikaciji.

Galxe, Web3 platforma, nedavno je doživjela kršenje sigurnosti u zasebnom incidentu. Korisnici su prijavili da su izgubili pristup svojim sredstvima i novčanicima, a web stranica Galxe prestala je raditi. Povreda je pripisana kompromitaciji DNS računa putem Dynadota, tržišta domena.

Ova pljačka služi kao snažan podsjetnik na stalne prijetnje s kojima se suočavaju platforme za digitalnu imovinu i kritičnu potrebu za snažnim sigurnosnim mjerama.

U međuvremenu, protokol društvenih medija Stars Arena temeljen na Avalancheu dobio je sredstva za oporavak od hakiranja koje je uzrokovalo značajne gubitke od gotovo 3 milijuna dolara. Iako izvor financiranja ostaje neotkriven, platforma uvjerava korisnike da će potpuna revizija prethoditi ponovnom otvaranju njezinog pametnog ugovora.

Izvor: Crypto.news

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik