Haker “Silk Roada” osuđen na kaznu zatvora!

Share

Dana 14. travnja 2023. Ministarstvo pravosuđa (DOJ) za južni okrug New Yorka otkrilo je da je haker odgovoran za upad na tržište Silk Road osuđen na godinu dana zatvora zbog optužbi za prijevaru putem interneta.

James Zhong je u rujnu 2012. ukrao više od 50.000 bitcoina s tržišta darkneta (DNM). Odvjetnik DOJ-a Damian Williams izjavio je da je Zhong koristio uslugu miješanja bitcoina, međunarodnu razmjenu kriptovaluta i “impresivan niz tehnoloških alata za osujećivanje pokušaja praćenja. ”

Nakon što je sudski podnesak detaljno opisao namjere američke vlade da proda 41.000 zaplijenjenih bitcoina (BTC) ove kalendarske godine i prodaju 9.861,1707894 BTC koja se dogodila 14. ožujka 2023., James Zhong je osuđen na godinu dana zatvora od strane američkog okružnog suca Paula G. Gardephe, kako je otkrilo njujorško DOJ.

Zhong je iskoristio nedostižnu shemu za krađu od Silk Road DNM-a, stvorivši devet Silk Road računa i pokrenuvši 140 transakcija koje su prevarile DNM-ov sustav za isplatu da pusti 50.000 BTC-a na adrese pod njegovom kontrolom.

Zanimljivo, Zhong nikada nije koristio Silk Road za njegovu namjenu, a lažni računi stvoreni su isključivo u svrhu izvršenja hakiranja. Istražitelji procjenjuju da je bilo potrebno otprilike 200 do 2000 BTC da bi se dobilo neto ukupno više od 50 000 BTC.

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik