Grayscale Bitcoin Mini Trust ETF postavlja naknadu na 0,15%

Share

Grayscale Bitcoin Mini Trust ETF postavlja naknadu na 0,15%, čime će biti najniža među konkurentima na tržištu kriptovaluta. Ovaj potez, koji je privukao veliku pozornost investitora, vjerojatno će rezultirati time da Grayscale ostvari značajan udio na tržištu.

Najnovija prijava koju je Grayscale podnio američkoj Komisiji za vrijednosne papire i burze (SEC) navodi da tvrtka namjerava lansirati svoj Grayscale Bitcoin Mini Trust s upravljačkom naknadom od 0,15%. Nate Geraci, predsjednik The ETF Store, nazvao je ovaj potez pozitivnim, dodajući kako bi tvrtka čak mogla razmotriti i postavljanje naknade na 0,10%.

Ovaj će potez omogućiti investitorima niže troškove u usporedbi s trenutnim Grayscale Bitcoin Trustom (GBTC), koji obuhvaća imovinu vrijednu preko 28 milijardi dolara. Ova strategija rješava jednu od ključnih pritužbi investitora GBTC-a, a to je visoka naknada u usporedbi s novim igračima na tržištu.

Visoke naknade GBTC-a bile su problematične jer su konkurentni ETF-ovi, poput Bitwise Bitcoin ETF-a i Franklin Templeton Digital Holdings Trusta, imali troškove od samo 0,2% i 0,19%. Kada Grayscale lansira Bitcoin Mini Trust, njeni će proizvodi postati konkurentniji i privlačniji investitorima koji cijene pristupačnost.

Prijedlog Grayscaleovog Bitcoin Mini Trusta dolazi u vrijeme brzog širenja industrije ETF-ova i povećanja broja novih igrača. Ova taktika, koja nudi jeftiniju zamjenu za glavnu ponudu tvrtke, percipira se kao svjesni napor da se privuku i zadrže investitori, posebno s obzirom na nedavno lansiranje ETF-ova za spot bitcoine, što je povećalo konkurenciju u industriji.

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik