Google testira novi dio umjetne inteligencije!

Share

Umjetna inteligencija brzo napreduje, preuzimajući zadatke koje su nekada obavljali isključivo ljudi. Najnovija profesija pod prijetnjom? Terapeuti i životni treneri. Google trenutno testira novog AI asistenta osmišljenog da korisnicima pruži personalizirane životne savjete o svemu, od odluka o karijeri do problema u vezi.

Googleov Deep Mind udružio se s tvrtkom za obuku AI Scale AI kako bi rigorozno procijenili novi chatbot, prema nedavnom izvješću New York Timesa. Više od 100 stručnjaka s doktoratom iz različitih područja uključeno je u opsežno testiranje asistentovih sposobnosti. Evaluatori su se udubili u procjenu sposobnosti alata da promišljeno odgovori na duboko osobna pitanja o izazovima korisnika u stvarnom životu.

U jednom upitu za uzorak, korisnik je od AI-ja zatražio smjernice kako ljubazno reći bliskom prijatelju da si više ne mogu priuštiti prisustvovanje prijateljevom nadolazećem vjenčanju. Asistent zatim daje prilagođene savjete ili preporuke na temelju opisane složene međuljudske situacije.

Osim što nudi samo životne savjete, Googleov AI alat ima za cilj pružiti pomoć u 21 različitoj životnoj vještini u rasponu od specijaliziranih medicinskih područja do prijedloga za hobije. Funkcija planera može čak stvoriti prilagođene financijske proračune.

Izvor: Decrypt

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik