Google smatra da njihov “Gemini” će nadmašiti ChatGPT!

Share

Izvršni direktor Googleovog odjeljenja za umjetnu inteligenciju (AI) DeepMind rekao je da će nadolazeći AI sustav tvrtke biti “sposobniji” od OpenAI-jevog ChatGPT-a.

Prema izvješću Wireda, Demis Hassabis, izvršni direktor DeepMinda, izjavio je da “Gemini” jezični model (LLM) koji koristi tekst sličan procesima ChatGPT-a, će biti opremljen novim mogućnostima poput  planiranja ili rješavanja problema.

Sustav će se temeljiti na tehnologiji i tehnikama koje se koriste u AlphaGou, ranom AI sustavu koji je razvio DeepMind 2016. godine.

Osim toga, izvršni direktor DeepMinda naglasio je “hitnu” potrebu za daljnjim istraživanjem mogućih opasnosti AI sustava. Prethodno je Hassabis rekao da bismo mogli vidjeti pojavu umjetne inteligencije na ljudskoj razini prije 2033.

Vijest o Geminiju dolazi nedugo nakon što je Google izbacio vlastiti AI chatbot Bard, koji je konkurent popularnom OpenAI-jevom ChatGPT-u. Međutim, Bard se suočio s unutarnjim skepticizmom bivših zaposlenika Googlea zbog “zabrinutosti za društvo”.

Google Bard već je blokiran u samom početku lansiranja unutar Europske unije jer su regulatori u Irskoj optužili kompaniju da nije podnijela potrebnu dokumentaciju.

Podsjećamo, Depp Mind koristi neobrađene pikselne podatke kao ulaz i uči iz iskustva. AI koristi dubinsko učenje s tehnikom učenja bez modela koja se naziva Q-learning.

Iako je ideja o AI opće namjene kontroverzna, Google je krenuo u uspostavljanje i poboljšanje svoje AI imovine na raznim osnovama. Tehnologija DeepMind suočena je s izazovom da sama nauči igre. Na primjer, kada je dobio zadatak pobijediti biblioteku Atari igara, naučio je razumjeti igre bez mijenjanja koda. Nakon nekog vremena, AI bi mogao igrati igre bolje i učinkovitije od ljudi.

Izvor: Cointelegraph

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik