Genesis Global Capital zatražio sudsku dozvolu za prodaju kripto aktiva vrijednih 1.6 milijardi dolara

Share

Genesis Global Capital, tvrtka za posudbu kriptovaluta, podnijela je zahtjev Sjevernoameričkom sudu za stečaj u Južnom dijelu New Yorka kako bi dobila dozvolu za prodaju kripto aktiva u vrijednosti oko 1.6 milijardi dolara. Ovaj potez dio je njenih napora da se nosi s trenutnim postupcima stečaja. Aktivi koje su predviđene za prodaju uglavnom su udjeli u različitim Grayscale trustovima, uključujući Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), Grayscale Ethereum Trust i Grayscale Ethereum Classic Trust.

Detaljna prijava od strane Genesisa, podružnice Digital Currency Group, opisuje sastav aktiva namijenjenih prodaji. Približno 1.4 milijarde dolara ukupnih aktiva odnosi se na udjele u Grayscale Bitcoin Trustu, dok se dodatnih 165 milijuna dolara nalazi u Grayscale Ethereum Trustu i otprilike 38 milijuna dolara u Grayscale Ethereum Classic Trustu. Tvrtka je također zatražila ubrzanje procesa, tražeći da sud razmotri prijedlog prodaje na sljedećem ročištu zakazanom za 8. veljače.

Ovaj strateški potez ima za cilj maksimiziranje vrijednosti za vjerovnike i dioničare tvrtke usred procesa stečaja. Odluka Genesisa o likvidaciji ovih aktiva dolazi nakon prethodnog sudjelovanja u kripto posudbi, uključujući kolateral koji je prenesen Gemini-u kao dio programa Gemini Earn i aktive stečene kroz stečaj Three Arrows Capital. Prodaja također obuhvaća napore za pravno povrat 31,180,804 dodatnih udjela, vrijednih oko 1.2 milijarde dolara, koji su prethodno založeni Gemini-u, ali nisu preneseni, uz čekanje sudske odluke o vlasništvu.

Inicijativa je izazvala reakcije od strane uključenih strana, uključujući Gemini, koji je označio podnošenje zahtjeva značajnim napretkom. Ovaj događaj je posebno značajan nakon nedavne odobrenje Grayscale Bitcoin Trusta kao zamjenjivog proizvoda (ETP) 10. siječnja, što potencijalno utječe na procjenu i likvidnost pogođenih aktiva.

Izvor: Coingape

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik