FED nastavlja podizati kamatne stope!

Share

Federalne rezerve odlučile su u srijedu nastaviti povećavati kamatne stope nakon jednokratne stanke u lipnju.

Gospodarska aktivnost “širi se umjerenim tempom”, napisala je središnja banka u svom priopćenju Saveznog odbora za otvorena tržišta, navodeći povećanje radnih mjesta i održivu nisku stopu nezaposlenosti. Osim toga, američke banke pokazale su se kao “zdrave i otporne”, dodaje se u izjavi.

Ovaj potez dolazi nakon što je središnja banka pauzirala kamatne stope u lipnju, što je prvi put u 15 mjeseci. Bilo je deset uzastopnih krugova povećanja kamatnih stopa prije prošlog mjeseca, strategija za koju se Fed nadao da će obuzdati najvišu inflaciju koju je zemlja zabilježila u više od četiri desetljeća, ali tržišta su bila zabrinuta oko toga je li meko slijetanje moguće postići.

“Pri određivanju opsega dodatnog jačanja politike koji bi mogao biti prikladan za vraćanje inflacije na 2 posto tijekom vremena, Odbor će uzeti u obzir kumulativno pooštravanje monetarne politike, kašnjenja s kojima monetarna politika utječe na gospodarsku aktivnost i inflaciju, te gospodarske i financijska kretanja”, napisali su članovi odbora u priopćenju.

Povjerenstvo je također napomenulo da će Fed nastaviti smanjivati ​​svoje udjele u državnim vrijednosnicama i hipotekarnim vrijednosnicama.

Bitcoin (BTC) i ether (ETH) blago su porasli nakon vijesti, pri čemu su oba ostvarila rast od oko 0,3%. Dionice su uspjele malo ublažiti gubitke od ranije tijekom sesije trgovanja.

S&P 500 izgubio je čak 0,2% u srijedu ujutro prije Fedove objave. U trenucima nakon što je odluka o stopi otkrivena, indeks se uspio vratiti blizu svoje najviše unutar dana.

Nasdaq Composite se na sličan način malo oporavio, ali je i dalje oko 0,2% niži u vrijeme objave.

Izvor: Blockworks

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik