Direktor Circlea objasnio svoj pogled na pad USDC-a!

Share

Izvršni direktor Circlea – Jeremy Allaire iznio je u utorak pogled na događanja u svezi Silicon Valley Banke (SVB) i USDC-a iz perspektive svoje pozicije. Prema Allaireu, sve novčane rezerve tvrtke sada su na sigurnom, te su pohranjene u Bank of New York Melon.

Tijekom intervjua Allaire je istaknuo kako je njegova tvrtka spremna upotrijebiti vlastita korporativna sredstva Circlea kako bi poduprla svoje novčane rezerve prije otvaranja banaka u ponedjeljak. Tvrtka je držala 3,3 milijarde dolara u Silicon Valley Banci, koje su nakratko izgubili nakon što su regulatori u petak pokrenuli potraživanje sredstava.

Circleove rezerve od 39 milijardi dolara koriste se za potporu svojih 39 milijardi USDC tokena koji cirkuliraju na otvorenom tržištu.  USDC namjerava zadržati fiksni cjenovni odnos 1:1 s američkim dolarom, koji je nakratko izgubio poveuzanost u petak nakon što je Circle otkrio da određena novčana sredstva su bila u kontroverznoj banci. To je predstavljalo veliki rizik za vlasnike USDC-a i za DeFi protokole koji se uvelike oslanjaju na USDC.

Nadalje, u svom razvoru Allaire je istanuo da kako ne vjeruje da će regulatori USDC stabilnu valutu smatrati vrijednosnim papirom – niti ga brine potencijalna tužba Komisije za vrijednosne papire i burzu (SEC) nakon što je agencija prošlog mjeseca istom zaprijetila konkurentskom izdavatelju stabilne valute, Paxosu.

Zakon o stablecoinu tek treba biti usvojen u Sjedinjenim Državama, ostavljajući SEC u ratu s Komisijom za trgovinu robom i ročnicama (CFTC) oko toga tko kontrolira kriptoindustriju.

Izvor: Cryptopotato

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik