Da li će stabilne valute zamijeniti FIAT novac?

Share

Prema Carstensu, čelniku organizacije središnjih banaka iz cijelog svijeta, stablecoini, koji su kriptovalute vezane uz vrijednost druge imovine poput državnih valuta, nemaju koristi od regulatornih standarda i zaštite koji se primjenjuju na bankovne depozite.

Regulatori i zakonodavci diljem svijeta imali su rezerve prema ovim kriptovalutama. Iznenađujuće, rezerve su postojale čak i prije šokantnog kolapsa Terra [LUNA] u svibnju. To je potaknulo veći kolaps kripto tržišta i niz visokoprofilnih stečajnih prijava u industriji.

Postavljači svjetskih standarda izdali su upozorenje da mnogi stabilcoini koji se sada koriste možda neće slijediti stroge smjernice koje su postavili za izdavatelje ove godine.

Umjesto toga, Carstens je pohvalio tokenizirane depozite i digitalne valute središnje banke koje koriste tehnologije povezane s kriptovalutama, ali podržavaju “povjerenje” koje nude javni sustavi. Carstens je ranije kritizirao stablecoine jer bi mogli prepustiti kontrolu nad monetarnim sustavima privatnim organizacijama koje su “vođene profitom”.

Kako bi se izbjeglo “ubacivanje” privatnog sektora, središnje banke moraju prihvatiti nove tehnologije i nastojati uvesti inovacije. BIS je dao zeleno svjetlo središnjim bankama diljem svijeta da počnu istraživati ​​nacionalne digitalne valute 2021. Više od stotinu zemalja sada raspravlja hoće li uvesti digitalne verzije svojih nacionalnih valuta.

Izvor: Ambcrypto

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik