CZ se oglasio na Twitteru nakon napuštanja CEO pozicije Binancea!

Share

Binance, jedna od vodećih svjetskih kriptoburzi, pokazuje znakove stabilizacije nakon nedavne nagodbe od 4,3 milijarde dolara s američkim regulatorima i odlaska osnivača Changpenga Zhao-a, prema tvrtki za analizu blockchaina, Nansen. Unatoč odljevu sredstava od oko milijardu dolara nakon najave nagodbe, Nansen tvrdi da nema znakova masovnog povlačenja sredstava, ističući da je odljev od 956 milijuna dolara u posljednjih 24 sata usporio.

Tether (USDT) i Bitcoin (BTC) čine većinu zaliha na Binance-u, svaki s gotovo 19 milijuna dolara vrijednosti. Na burzi se također nalazi oko 2,8 milijardi dolara vrijednih Binance Coin (BNB), koji je doživio pad od 9,3% u posljednja 24 sata.

Binance je pristao na kaznu od 4,3 milijarde dolara prema objavi američkog Ministarstva pravosuđa zbog kršenja zakona protiv pranja novca, uz istovremeno povlačenje osnivača, Changpenga Zhao-a, s pozicije izvršnog direktora. Unatoč financijskim posljedicama, vjeruje se da će priznanje krivnje imati pozitivan utjecaj, a novi izvršni direktor, Richard Teng, potvrdio je snažne poslovne temelje i financijsku stabilnost burze.

Reakcija tržišta na događaje oko Binance-a bila je raznolika, s nekim stručnjacima, poput izvršnog direktora ETC Grupe, Tima Bevana, uvjerenim da Binance može apsorbirati kazne, dok drugi pozivaju ulagače da prebace sredstva na “tvrde” novčanike. Izvršni direktor Truflationa, Stefan Rust, ističe da je kazna relativno mala u usporedbi s financijskim rezervama Binance-a, ocjenjujući platformu iznimno financijski čvrstom.

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik