Coolpad Group ulaže 13,5 milijuna dolara u Bitcoin mining opremu

Share

Coolpad Group, kineski telekomunikacijski pružatelj sa sjedištem u Shenzhenu i listiran na Hong Kong Stock Exchange-u, objavio je u priopćenju da je alocirao oko 13,5 milijuna dolara za kupnju Bitcoin mining rigova.

Prema izvješću, Coolpad planira nabaviti 2.700 računalnih servera za Bitcoin mining, bez navođenja specifičnog proizvođača. Rigove će kupiti od hongkonške tvrtke JingYun Intelligent Technology radi implementacije u Sjevernoj Americi.

Ovaj investicijski potez povećat će trenutnu računalnu snagu Coolpada s 873.000 TH/s na otprilike 1.504.800 TH/s, istaknuto je u priopćenju. Inicijalnu vijest objavio je Crypto.News.

Coolpad je primarno angažiran u proizvodnji i prodaji mobilnih telefona i pribora, pružanju usluga bežičnih aplikacija te iznajmljivanju nekretnina.

Od druge polovice 2023. godine, tvrtka je izjavila kako aktivno istražuje prilike u “Web 3.0 digitalnom valutnom poslovanju”.

Coolpad je započeo svoj ulazak u kripto sektor u svibnju s planom investicije od 28 milijuna dolara za kupnju dionica tvrtki koje se bave kripto imovinama listiranih na Nasdaqu.

Tvrtka je najavila da razmatra akviziciju dionica u tvrtkama poput CleanSpark, ARK 21Shares Bitcoin ETF-a, Bitwise Bitcoin ETF-a, Grayscale Bitcoin Trusta te Hashdex Bitcoin Futures ETF-a.

Izvor: Dlnews

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik