Coinbase u pripremi za integraciju Bitcoin Lightning mreže

Share

Coinbase, jedna od vodećih svjetskih platformi za kriptovalute, udružila se s Lightsparkom kako bi implementirala tehnologiju Bitcoin Lightning Networka. Ova mreža drugog sloja omogućuje brže transakcije od primarne Bitcoin mreže, smanjujući opterećenje blockchaina.

Lightspark, specijaliziran za pružanje pristupa Lightning Networku, omogućuje jednostavnu integraciju i upravljanje ovom mrežom za institucije. Nudi paket alata dizajniranih za besprijekorne transakcije, a ističe se i svojim AI-dizajniranim mehanizmom koji optimizira likvidnost i rutiranje transakcija.

Partnerstvo uključuje korištenje značajke daljinskog potpisa ključeva od strane Coinbasea. Time će Coinbase zadržati kontrolu nad potpisnim ključevima Lightninga dok će Lightspark upravljati infrastrukturom čvora. Ovaj aranžman dizajniran je za skaliranje na efikasan način, nudeći pouzdanu uslugu čvora s cjelovitim funkcionalnostima putem intuitivnog sučelja.

“Coinbase se obvezuje ubrzati globalni financijski sustav i učiniti ga efikasnijim. Radujemo se suradnji s Lightsparkom kako bismo uklonili prepreke plaćanju i omogućili brže i jeftinije Bitcoin transakcije putem podrške za Bitcoin Lightning Network”, rekao je Shan Aggarwal, potpredsjednik korporativnog i poslovnog razvoja u Coinbaseu.

Adopcija Lightning Networka od strane Coinbasea očekuje se da će značajno utjecati na njegovu operativnu učinkovitost i korisničko iskustvo, posebno u smislu brzine i troškova transakcija. Također označava značajan razvoj za Lightning Network, potencijalno povećavajući njegovu upotrebu i vidljivost unutar kriptovalutnog ekosustava.

Izvor: Beincrypto

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik