Coinbase suočen s obnovljenom tužbom

Share

Drugi okružni sud SAD-a nedavno je donio važnu odluku koja bi mogla imati dalekosežne posljedice za Coinbase, vodeću kriptovalutnu burzu, i regulaciju digitalnih sredstava u SAD-u. Sud je odobrio nastavak grupne tužbe protiv Coinbasea zbog optužbi za prodaju ili poticanje na kupnju 79 digitalnih sredstava koja nisu registrirana kod američke Komisije za vrijednosne papire i burze (SEC). Ova tužba stavlja Coinbase pod mikroskop regulatora, tvrdeći da je platforma nezakonito promovirala digitalna sredstva koja nisu prošla regulatorne provjere.

Glavni pravni savjetnik Coinbasea, Paul Grewal, izrazio je zadovoljstvo ovom presudom, ističući da platforma nije odgovorna za sekundarno trgovanje digitalnim sredstvima jer djeluje kao platforma za trgovanje. Prema njemu, korisnici prihvaćaju odgovornost prilikom sklapanja ugovora s Coinbaseom.

Unatoč ovoj presudi, sud će nastaviti razmatrati ovaj slučaj i odlučiti o daljnjem tijeku suđenja. Konačni ishod bit će ključan ne samo za budućnost Coinbasea kao platforme za trgovanje, već i za regulaciju digitalnih sredstava u SAD-u. Ovaj slučaj ističe kompleksnost regulacijskog okvira u kriptovalutnom sektoru te će postaviti presedan za buduće postupke protiv sličnih platformi. Digitalni trgovci pažljivo prate razvoj situacije, svjesni da bi mogao utjecati na njihove aktivnosti i regulaciju tržišta kriptovaluta u cijelosti.

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik