Coinbase Poduzima pravni korak protiv SEC-a i FDIC-a: Optužbe za pokušaj isključivanja kripto industrije iz bankovnog sektora

Share

Coinbase, jedna od vodećih svjetskih kripto burzi, službeno je podnijela tužbe protiv američkih regulatora, Komisije za vrijednosne papire (SEC) i Federalne korporacije za osiguranje depozita (FDIC). U tužbi se navodi da su ove agencije pokušale isključiti kripto industriju iz bankovnog sektora te da nisu postupile u skladu sa Zakonom o slobodi informacija (FOIA).

U službenom podnesku, Coinbase tvrdi: “Gotovo dvije godine, širok spektar federalnih financijskih regulatora — uključujući Komisiju za vrijednosne papire, FDIC i Odbor Federalnih rezervi — koristio je sve dostupne regulatorne alate kako bi pokušao osakatiti industriju digitalnih sredstava… Ova FOIA tužba ima za cilj razotkriti ulogu FDIC-a u toj nezakonitoj shemi.”

Paul Grewal, glavni pravni službenik Coinbasea, putem društvene mreže X iznio je daljnje pritužbe burze. “Financijski regulatori koristili su višestruke alate kako bi pokušali osakatiti industriju digitalnih sredstava,” stoji u izjavi. “SEC tvrdi da ima široku nadležnost, ali odbija pružiti ikakva pravila, a kamoli konzistentna ili koherentna. Istovremeno, FDIC je vršio pritisak na financijske institucije da prekinu veze s kripto industrijom.”

Coinbaseu u ovom pravnom postupku pomaže konzultantska tvrtka History Associates Inc, koja je također podnijela FOIA zahtjeve. Ovi zahtjevi su tražili informacije o stajalištu agencija prema etheru, posebno u vezi s prijelazom Ethereuma na proof-of-stake mehanizam konsenzusa. SEC je odbio te zahtjeve, kao i kasniju žalbu.

Ova pravna bitka dolazi u trenutku kada se kripto industrija suočava s pojačanim pritiscima regulatora diljem svijeta, a Coinbase se odlučno suprotstavlja onome što vidi kao nepravedne i netransparentne prakse koje ugrožavaju budućnost digitalnih sredstava.

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik