Coinbase kriptomjenjačnica dobila regulatorno odobrenje u Španjolskoj!

Share

Coinbase, najveća kriptomjenjačnica u Sjedinjenim Američkim Državama Državama, te među vodećim svjetskim kriptomjenjačnicama u smislu dnevnog volumena trgovanja, registrirala se pri španjolskoj banci kao mjenjačnica kriptovaluta i pružatelj usluga skrbništva. To omogućuje Coinbaseu da ponudi sve svoje proizvode i usluge maloprodajnim i institucionalnim korisnicima u Španjolskoj u skladu sa španjolskim pravnim okvirima.

Ova godina ostati će zabilježena kao regulatorni dvojboj zbog radnji koje je poduzela Komisija za vrijednosne papire i burzu SAD-a (SEC). Brojne kripto tvrtke, uključujući Binance, Coinbase i Ripple, suočene su s nadzorom američkih regulatora.

Kompanije nezadovoljne regulatornim stavom SEC-a o kripto propisima u Sjedinjenim Državama odlučile su proširiti svoje poslovanje u nekim zemljama izvan SAD-a. Izvršni direktor Ripplea, Brad Garlinghouse, više se puta bavio ovim problemom posljednjih tjedana, navodeći da će tvrtka proširiti svoje aktivnosti u zemljama sa širim regulatornim okvirom, poput Ujedinjenog Kraljevstva i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kompanija za digitalnu imovinu Galaxy Digital također je poduzela značajan korak u svezi problema sa regulatorima. Globalni voditelj prodaje Galaxy Digitala, koji je odgovoran za sve operativne aktivnosti tvrtke u Europi, ubrzava napore za širenje poslovanja u Europi.

U isto vrijeme Coinbase, burza kriptovaluta sa sjedištem u Sjedinjenim Državama  objavila je da je dobila regulatorno odobrenje u Španjolskoj putem novog posta na blogu podijeljenom na svojoj službenoj web stranici. Coinbase se registrirao kod španjolske banke kao mjenjačnica kriptovaluta i pružatelj usluga skrbništva.

Uz registraciju kod Bank of Spain, Coinbase sada može ponuditi sve svoje proizvode i usluge maloprodajnim i institucionalnim korisnicima u Španjolskoj u skladu sa španjolskim pravnim okvirima. Coinbase je u svojoj objavi naglasio da će nastaviti širiti svoje poslovanje na globalnoj razini.

Coinbase se osvrnuo na nedavno prihvaćanje MiCa u Europskoj uniji, smatrajući to kritičnim razvojem za kripto industriju. Burza je u svojoj objavi istaknula važnost regulatorne jasnoće.

Osim toga, Coinbase se pozvao na nedavno istraživanje koje je provela tvrtka pod nazivom Bitnovo. Istraživanje je pokazalo da je 60,7 posto španjolskih građana bilo motivirano kupiti kriptovalute za dugoročna ulaganja, dok je 35,7 posto bilo motivirano izvršiti plaćanja putem njih. Coinbase je također istaknuo da postoji 178 Blockchain startupa koji rade u sektoru financijskih usluga u Španjolskoj.

Izvor: Coin-turk

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik