Coinbase je pravi pobjednik Bitcoin ETF-a!

Share

Kada je BlackRock 15. lipnja najavio da ulazi u ring s vlastitom spot Bitcoin ETF ponudom, učinio je to zajedno s Coinbaseom. Upravitelj imovine vrijedne 8,5 trilijuna dolara odredio je kripto burzu sa sjedištem u San Franciscu kao skrbnika za Bitcoine fonda, a kasnije je revidirao svoju prijavu kako bi rekao da će Coinbase također pružati usluge dijeljenja nadzora, što im omogućuje razmjenu informacija o trgovanju, klirinškim aktivnostima i klijentima identifikaciju kako bi se smanjili rizici tržišne manipulacije.

“Coinbase će vjerojatno biti najvažnija burza u tom pogledu”, rekao je Bob Ras, suosnivač tvrtke za tokenizaciju imovine Sologenic, za Decrypt. “Jasno je da veliki igrači smatraju Coinbase legitimnom i kritično važnom institucijom ovdje.”

BlackRock nije bio jedini Bitcoin ETF koji se nadao da će se obratiti Coinbaseu za pomoć u vođenju njegove aplikacije sa SEC-om. Svih pet spot ETF Bitcoin podnositelja zahtjeva koji rade s Chicago Board of Exchange—Fidelity, VanEck, Ark Invest’s 21Shares, Valkyrie i Invesco—podnijelo je revidirane prijave u kojima je Coinbase imenovan njihovim partnerom za nadzor po izboru.

Ova parada partnerstava dolazi nedugo nakon što je Komisija za vrijednosne papire pogodila Coinbase tužbom optužujući ga za vođenje neregistrirane burze vrijednosnih papira i trgovanje neregistriranim vrijednosnim papirima putem svoje usluge za ulaganje Coinbase Earn. Tvrtka odbacuje optužbe, no tužba joj je nadvila tamni oblak.

Ipak, budući da BlackRock i drugi naizgled odbacuju optužbe SEC-a, čini se da glasovanje o povjerenju potvrđuje Coinbaseov pristup poslovanju. Nekoliko insajdera iz industrije reklo je za Decrypt da je u najboljem slučaju nejasno kakav će utjecaj SEC-ova tužba imati na njegove nedavne poslove, ali su izrazili sumnju da će te optužbe – čak i ako se utvrdi da su vjerodostojne – utjecati na sposobnost Coinbasea da pomogne u pokretanju ETF-a.

Izvor: Decrypt

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik