Coinbase investitori očekuju loša financijska izješća!

Share

Ulagači u Coinbase (COIN) vjerojatno će se morati pripremiti za još jednu blijedu rundu tromjesečnih rezultata kripto burze sa sjedištem u SAD-u kada objavi svoje četvrto tromjesečje i godišnje izvješće o zaradi za 2023. u utorak nakon zatvaranja tržišta.

Analitičari koje je anketirao FactSet predviđaju da su prihodi Coinbasea pali na 589 milijuna dolara u posljednjem tromjesečju godine, što je samo dlaka manje od 590 milijuna dolara prijavljenih u prethodnom tromjesečju, što je već bilo osakaćeno zbog negativnog raspoloženja u kripto prostoru nakon bankrota kripto zajmodavca Celzija u srpnju.

Što se tiče rezultata za cijelu godinu, glavni izvršni direktor Coinbasea Brian Armstrong rekao je u prosincu da će prihodi tvrtke biti upola ili manje nego što su bili 2021. jer se kripto burza borila usred naglog pada cijena kriptovaluta i stalnih efekata valova zbog kolapsa konkurentske burze. FTX.

Procjene analitičara za godišnji prihod Coinbasea u 2022. trenutno su postavljene na 3,1 milijardu dolara, što bi bio pad od 61% u odnosu na prethodnu godinu.

Ulagači će posebno tražiti više smjernica o tome što nova godina nosi za burzu, s obzirom na buran početak godine za kriptoindustriju.

Imovina povezana s kripto, uključujući Coinbase, znatno je porasla do sada u 2023. COIN je porastao za više od 95% od početka godine, dok je bitcoin (BTC) u četvrtak prešao granicu od 25 000 USD po prvi put u šest mjeseci. Za godinu dana, bitcoin je porastao za 47%, dok je CoinDesk Market Index (CMI) porastao za više od 46% za godinu dana.

No regulatorne mjere američke vlade, uključujući zatvaranje Krakenove usluge udjela od strane Komisije za vrijednosne papire i burzu (SEC), kao i plan Komisije da tuži Paxos zbog navodne prodaje BUSD-a kao neregistrirane vrijednosnice, bacile su sjenu na nedavni rast industrije.

Izvor: Coindesk

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik