Cijena Bitcoina formirala zanimljiv uzorak!

Prema nedavnoj analizi CryptoQuanta, Grizzlyja, čini se da je Bitcoin formirao obrazac koji je prije bio viđen na dnu tržišta.

Aktualne kolumne

Prema nedavnoj analizi CryptoQuanta, Grizzlyja, čini se da je Bitcoin formirao obrazac koji je prije bio viđen na dnu tržišta, onaj koji ima potencijal predvidjeti dugoročni trend rasta. Dodavanjem linije 200-dnevnog pomičnog prosjeka (u plavoj boji) i ostvarene cijene (u narančastoj boji) dugoročnom Bitcoin grafikonu, Grizzly je identificirao uzorak koji bi mogao signalizirati formiranje dugoročnog dna.

Preklapanje ili prelazak 200-dnevnog pomičnog prosjeka od vrha do ostvarene cijene primijećeno je prethodnih godina, ponajviše 2019., 2015. i 2012., nakon čega je Bitcoin prošao kroz dugoročni trend rasta.

Međutim, važno je napomenuti da se u ovom scenariju ne mogu zanemariti makroekonomski čimbenici koji su vršili pritisak na visokorizična tržišta imovine. Ostaje za vidjeti može li se Bitcoin odvojiti od imovine kao što su dionice i ponašati se kao pouzdana pohrana vrijednosti tijekom inflatornih vremena. Samo će vrijeme pokazati hoće li najveća kriptovaluta zadržati svoju uzlaznu putanju. Gledajući performanse Bitcoina u proteklih sedam dana (od 6. veljače do 12. veljače), kriptovaluta je doživjela različite rezultate. Tržišna kapitalizacija je fluktuirala, a trenutna brojka iznosi 422 milijarde dolara. Čini se da zamah Bitcoina, koji je prošlog mjeseca dobio snagu zbog američkog tržišta dionica, opada. Unatoč neizvjesnostima, jedinstveni obrazac koji je primijetio Grizzly potiče ulagače da budu optimistični u pogledu budućnosti kriptovalute.

Izvor: U.today

Posljednje objave