CFTC tuži Binance!

Share

CFTC je danas podnio tužbu na 74 stranice protiv Binancea Okružnom sudu SAD-a za Sjeverni okrug Illinoisa. Tvrdi da je tvrtka uključena u jurisdikcijsku arbitražu kako bi ponudila usluge trgovanja robom svojim kupcima u SAD-u.

Binance je ponovno u vrućim vodama s regulatorima.

Danas je Komisija Sjedinjenih Američkih Država za trgovinu robnim ročnicama tužila vodeću globalnu kripto burzu i njenog izvršnog direktora, Changpenga “CZ” Zhaoa, zbog navodnih brojnih kršenja Zakona o robnim burzama i propisa CFTC-a.

Prema regulatoru, Binance je namjerno ignorirao odredbe CEA-a uključivši se u strategije regulatorne arbitraže—što znači da je tvrtka zaobišla američki zakon i ograničenja tako što se smjestila u povoljnije jurisdikcije. Iako je Binance izvorno osnovan u Kini, tvrtka trenutno nema službeno sjedište nigdje.

“Današnja radnja provedbe pokazuje da ne postoji lokacija, ili tvrdi nedostatak lokacije, koja bi spriječila CFTC da zaštiti američke ulagače”, rekao je predsjednik CFTC-a Rostin Behnam u priopćenju za javnost. “Godinama je Binance znao da krše pravila CFTC-a, aktivno radeći na održavanju protoka novca i izbjegavanju usklađenosti.”

CFTC tvrdi da Binance nezakonito pruža usluge trgovanja robom američkim klijentima od 2019. Zanimljivo je da je regulator izričito naveo BTC, ETH i LTC među ovim robama. Međutim, predsjednik Komisije za vrijednosne papire i burzu Gary Gensler ustvrdio je u veljači da je svaka kriptovaluta osim Bitcoina vrijednosni papir.

CFTC je nadalje tvrdio da je Binance dao upute američkim zaposlenicima i klijentima kako zaobići kontrole usklađenosti burze. Agencija traži izuzeće, građanske novčane kazne, trajnu zabranu trgovanja i registracije te trajnu zabranu daljnjeg kršenja zakona o robama.

Izvor: Cryptobriefing

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik