Četrdeset milijardi dolara priljeva u Bitcoin!

Share

Bitcoin (BTC) je doživio značajan porast u posljednja 24 sata, što je dovelo do nevjerojatnog povećanja od 40 milijardi dolara njegove tržišne kapitalizacije. Naime, vodeća kriptovaluta nakratko je premašila granicu od 29 000 dolara prije nego što je doživjela manji pad.

Kao rezultat toga, kripto trgovci i investitori pomno prate situaciju, željno očekujući da vide može li BTC ponovno zauzeti čvrsto uporište iznad ključne razine od 30.000 dolara. Tijekom tog razdoblja, tržišna kapitalizacija Bitcoina porasla je sa 519 milijardi dolara 20. lipnja na 560 milijardi dolara 21. lipnja, pridonoseći impresivnih 41 milijardu dolara njegovoj ukupnoj tržišnoj vrijednosti.

Bitcoin pokazuje iznimne performanse na tržištu kriptovaluta od prošlog tjedna kada je BlackRock (NYSE: BLK) napravio značajan korak podnošenjem prijave Komisiji za vrijednosne papire i razmjenu Sjedinjenih Američkih Država (SEC) za uvođenje BTC Spot burzovnog fonda (ETF).

Ova ključna najava uzrokovala je porast primarne digitalne imovine s približno 25.000 USD na gotovo 26.500 USD u kratkom razdoblju. Uvođenje BlackRockovog spot Bitcoin ETF-a obnovilo je optimizam i potaknulo nalet novih prijava.

Invesco se ponovno prijavio za Bitcoin ETF i aktivno se zalaže za stvaranje više investicijskih proizvoda povezanih s kriptovalutama. Naime, WisdomTree, istaknuti fond za upravljanje imovinom sa sjedištem u New Yorku, pridružio se redovima investicijskih tvrtki koje žele uvesti spot Bitcoin ETF.

Izvor: Finbold

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik