Blockchain gaming industrija drži se dobro u trećem kvartalu 2023. godine!

Share

Treće kvartalno izvješće o blockchain igrama tvrtke Dappradar ističe važne trendove koji su se pojavili. Ti trendovi uključuju rast studija za opuštene igre i aplikacija koje omogućuju zarađivanje putem kretanja, što ukazuje na raznolike ukuse korisnika. Izvješće također naglašava stalnu dominaciju etabliranih igara poput Alien Worlds i Splinterlands po broju novčanika i transakcija. Međutim, novi igrači kao što su Treasuredao i Sweat Economy osvajaju svoja mjesta, sugerirajući buduće trendove.

Izvor: Dappradar

Studija dublje istražuje rast socijalnih aplikacija na blockchainu. “Socijalne aplikacije na blockchainu, na primjer, bile su glavna tema ovog kvartala”, izvješće tvrtke Dappradar ističe. “Iako njihov udio na tržištu iznosi skromnih 11 posto, primjetan je značajan porast uključenosti korisnika u socijalne projekte, što je vidljivo u našem rangiranju socijalnih aplikacija na blockchainu.”

Izvor: Dappradar

Izvješće za treći kvartal ističe da su investicije ostale snažne na razini od 600 milijuna dolara, ali su ipak zaostajale u odnosu na 2021. godinu. “Investicije koje su napravljene prošle godine trebale bi donijeti rezultate ove godine i možda iduće”, stoji u izvješću. Od početka 2023. godine, blockchain igre privukle su otprilike 2,3 milijarde dolara investicija. Unatoč smanjenju aktivnosti, interes za metaverse i virtualnim svjetovima i dalje raste, a blockchainovi poput Skalea i Zksynca postaju sve popularniji, posebno među studijima za opuštene igre.

Izvor: News.bitcoin

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik