Bitcoin ušao u Guinnessovu knjigu rekorda!

U svom posljednjem izdanju Guinnessova knjiga rekorda uključila je Bitcoin i brojne druge blockchain događaje u kategoriju "Kriptomanija".

Aktualne kolumne

U svom posljednjem izdanju Guinnessova knjiga rekorda uključila je Bitcoin i brojne druge blockchain događaje u kategoriju “Kriptomanija”.

Izvor: www.forbes.com

Guinnessova knjiga svjetskih rekorda uvrstila je na svoju listu kategorije za Bitcoin i druge blockchain događaje, što je sve navedeno u najnovijoj knjizi rekorda pod potpuno novom kategorijom pod nazivom “Cryptomania”. Dodatak kriptovaluta u mainstream knjizi kao što je Guinnessova knjiga rekorda signalizira da su blockchain i digitalna imovina postali jedna od tema o kojima se u posljednje vrijeme najviše raspravlja.

U svojoj posljednjoj obradi pokrenutoj u rujnu, Guinnessova knjiga rekorda dodala je mnoge teme povezane s kriptovalutama i digitalnom imovinom, uključujući usvajanje kripto, nezamjenjive tokene (NFT) i tokene obožavatelja. Bitcoin je uvršten u izdanje 2023. kao najvrjednija kriptovaluta s tržišnom kapitalizacijom od 816,69 milijardi dolara, a priznat je i kao prva decentralizirana kriptovaluta na svijetu nakon lansiranja početkom 2009. U vrijeme pisanja ovog teksta, tržišna kapitalizacija Bitcoina iznosila je 372,316,153,554 dolara. prema podacima CoinMarketCap-a.

Publikacija se dotiče fan tokena i NFT-ova, dodajući CryptoPunks kao “najskuplji NFT kolekcionarski predmet”. CryptoPunk #5822 kupio je poduzetnik Deepak Thapliya u veljači ove godine za enormnu svotu od 23,7 milijuna dolara ili 8000 Ethera. Manchester Cityjev token, koji je lansiran putem Sociosa u lipnju prošle godine, osvojio je nagradu za “najvrjedniji navijački token” s tržišnom kapitalizacijom koja je dosegla vrhunac u ožujku ove godine, stojeći na cool 47,1 milijun dolara.

Izvor: Cryptodaily

Ostale vijesti s portala: Milijarder Michael Saylor nudi Bitcoin američkom investitoru Rayu Daliju!

Posljednje objave