Bitcoin prevarant se predstavljao kao vlasnik McDonaldsa!

Prevarant se ovog tjedna izjasnio krivim za prevaru žrtava za do 1,5 milijuna dolara pretvarajući se da je ulagač u kriptovalute, bivši mornarički SEAL i vlasnik McDonaldsa.

Aktualne kolumne

Prevarant se ovog tjedna izjasnio krivim za prevaru žrtava za do 1,5 milijuna dolara pretvarajući se da je ulagač u bitcoine, bivši mornarički SEAL i vlasnik McDonaldsa.

Izvor: www.1011now.com

Jučerašnje priopćenje za javnost opisuje kako je 35-godišnji Ze’Shawn Stanley Campbell uspio uvjeriti jednu od svojih žrtava da mu preda ček na 61.452 dolara koje je obećao uložiti u bitcoin. Međutim, umjesto da kupi kriptovalute, Campbell ju je potrošio na plaćanje svog BMW-a i Mercedesa unajmljenog pod imenom druge žrtve.

Stanovnik okruga Orange uspio je prevariti najmanje 250.000 dolara od 19 različitih žrtava između 2014. i 2020. Kaže da se čak zaljubio u neke od svojih žrtava.

Campbell bi koristio svoja različita krinka kako bi zaveo žrtve da mu predaju svoj novac i imovinu, za koje je tvrdio da će pomoći u financiranju njegovih ulaganja, poslova i medicinskih računa. No, kako su tužitelji rekli: “Umjesto da iskoristi novac žrtava kao što je obećao, Campbell ga je iskoristio za plaćanje osobnih troškova i kupnju luksuznih stvari za sebe.”

Kad bi žrtve prestale sudjelovati u Campbellovim shemama, on bi potajno podizao zajmove i kreditne kartice na ime žrtava – a pritom nije uspio pokriti troškove.

Campbell je uhićen 6. ožujka prošle godine i optužen je za pet točaka prijevare, jednu točku za pranje novca, dvije točke za bankovnu prijevaru i jednu točku za tešku krađu identiteta.

Prevarant bitcoina priznao je krivnju po jednoj točki optužnice za prijevaru putem interneta i pranje novca i suočava se sa zakonskom kaznom do 30 godina zatvora.

Izvor: Protos

Ostale vijesti s poratala: Milijarder Michael Saylor nudi Bitcoin američkom investitoru Rayu Daliju!

Posljednje objave