Bitcoin kratko prešao 26,000$!

Share

Bitcoin, najveća kriptovaluta na svijetu, prešla je barem na kratko psihološku granicu od 26.000 američkih dolara. Jedan od uzroka tome je objava indeksa potrošačkih cijena u SAD-u (CPI), koji je ukazao na pad godišnje stope inflacije na 6% u veljači.

Podaci o inflaciji bili su u skladu s očekivanjima tržišta i smanjeni su u odnosu na siječanjsku stopu od 6,4%. CPI je porastao 0,4% na mjesečnoj razini, niže od 0,5% u siječnju.
Troškovi stanovanja i dalje daje veliki doprinos indeksu, čineći više od 70% mjesečnog povećanja.

U međuvremenu je Bitcoin skočio za 6,10% i prešao granicu od 26.000 američkih dolara, došavši barem na kratko na razinu koja nije viđena još od lipnja 2022., prema podacima CoinMarketCap-a.

Ethereum je također doživio skok, popevši se za 4,57% na 1767 USD.

Ovo povećanje cijena kriptovaluta povećalo je ukupnu kapitalizaciju kripto tržišta za 12,15% u posljednja 24 sata na 1,14 trilijuna američkih dolara. Tržišni analitičari prethodno su predviđali da će Federalne rezerve razmotriti povećanje stope za 50 baznih bodova na sljedećem sastanku Saveznog odbora za otvoreno tržište koji je zakazan za sljedeći tjedan. Međutim, nedavni događaji promijenili su očekivanja u pogledu kamatnih stopa.

Kolaps Silicon Valley Banke i Signature Banke tijekom prošlog vikenda natjerali su mnoge analitičare tržišta da revidiraju svoja predviđanja.

Izvor: Forkast.news

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik