Bitcoin dominaciju u odnosu na altove i dalje u rastu!

Share

Bitcoin je nastavio pobjednički niz tijekom prošlog tjedna s cijenom koja je još jednom porasla iznad 31.000 USD, a ovaj oporavak je doveo do naglog porasta njegove tržišne dominacije. Budući da njegova cijena iznosi nešto više od 30,000 dolara, njegova tržišna dominacija ostala je iznad 50% i dok je to dobro za Bitcoin, ova vijest utječe negativno na altcoine.

Ovaj porast dominacije odražava činjenicu da je veći dio tržišnog uspona bio ograničen samo na Bitcoin, unatoč tome što su altcoini vidjeli neke pozitivne strane. Kao rezultat toga, tržišna kapitalizacija BTC-a prešla je 587 milijardi dolara, što znači da tržišna kapitalizacija Bitcoina čini više od polovice ukupne kripto tržišne kapitalizacije.

Povijesno gledano, kada je dominacija Bitcoina rasla, to je često signaliziralo početak sezone altcoina. Razlog tome je što ulagači počinju rotirati svoj profit iz BTC-a jer vjeruju da Bitcoin neće napredovati dalje. Ti profiti zatim ulaze u altcoine, povećavajući potražnju za altcoinima i uzrokujući rast njihovih cijena.

Isti je slučaj bio 2020., na samom početku tržišta bikova, kada je dominacija BTC-a porasla iznad 50% nakon nevjerojatno spore 2019. godine. Uslijedilo je povećano zanimanje za altcoine jer su početkom 2020. dosegli dno, ostavljajući prostora za masovni rast koji su doživjeli u 2021.

Izvor: Bitcoinist

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik