Binance izgubio još jednog partnera!

Share

Operator plaćanja kreditnim karticama Checkout.com sa sjedištem u Londonu prekinuo je veze s Binanceom, najvećom svjetskom mjenjačnicom kriptovaluta. Raskid, koji je došao kroz dva pisma poslana ranije ovog mjeseca, otkriven je u izvješću Forbesa, a kasnije je potvrdio TechCrunch.

Checkout.com, procijenjen na 40 milijardi dolara od siječnja 2022., naveo je zabrinutost koja proizlazi iz “izvješća o radnjama regulatora i naloga u relevantnim jurisdikcijama”, kao i “upita partnera” kao razloge za raskid. U pismima je također istaknuta zabrinutost zbog Binanceovih navodnih problema sa suzbijanjem pranja novca, sankcijama i kontrolama usklađenosti.

Kao odgovor na raskid, Binance je izrazio neslaganje s tvrdnjama Checkout.com-a i trenutno “razmatra naše opcije za pravni postupak”, rekao je glasnogovornik Binancea. Unatoč tekućim izazovima, Binance ostaje uporan u nastavku suradnje s regulatorima i partnerima diljem svijeta.

Ova mimoilaženje slijedi nakon niza regulatornih izazova s ​​kojima se suočava Binance. Prije samo nekoliko mjeseci, američka Komisija za vrijednosne papire i burzu (SEC) podigla je 13 tužbi protiv Binancea i njegovog izvršnog direktora, Changpeng Zhaoa, zbog navoda o obmanjivanju regulatora o njegovim operacijama i drugim kršenjima vrijednosnih papira. U drugom slučaju, Binance je nedavno najavio gašenje svoje usluge kripto plaćanja, Bifinity, i onemogućavanje svoje usluge Binance Connect.

Izvor: Cryptoslate

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik