Bill Ackman vjeruje u potencijal bitcoina

Share

Bill Ackman, poznati menadžer hedge fondova, nedavno je sugerirao mogućnost ulaganja u Bitcoin, navodeći potencijal za značajan rast cijene. Ackman je opisao scenarij u kojem bi rastuća cijena Bitcoina mogla rezultirati povećanom rudarskom aktivnošću, što bi zauzvrat podiglo troškove energije, uzrokujući inflaciju i oslabljujući dolar. Prema njegovoj teoriji, ovaj ciklus mogao bi dovesti do sve veće potražnje za Bitcoinom i energijom. Međutim, ističe da bi suprotno moglo biti isto tako istinito.

Ackman je poznat po svojim aktivističkim ulaganjima, gdje preuzima velike pozicije u javno trgovačkim društvima kako bi utjecao na njihovo upravljanje i operacije. Sudjelovao je u značajnim investicijskim kampanjama u tvrtkama poput Herbalifea, Targeta i Canadian Pacific Railwayja. Milijarder ima prilično složen odnos s kriptovalutnim svijetom. 2022. godine bio je pod kritikama zbog svoje podrške projektu Helium, blockchain projektu koji je kasnije bio diskreditiran.

Ackmanova početna podrška došla je u vrijeme kada je kripto industrija bila pod intenzivnim nadzorom zbog visoko profiliranih neuspjeha poput bankrota FTX-a Sama Bankmana-Frieda. Pohvalio je Helium i Dimo zbog njihovog potencijala za društvenu korist. Međutim, kasnija istraživanja otkrila su diskrepancije u Heliumovim operacijama, što je rezultiralo značajnim negodovanjem protiv Ackmana. Kritičari su istaknuli preuveličane tvrdnje Heliuma i financijske nepravilnosti, zbog čega je Ackman morao pojasniti svoj stav, navodeći da je njegova namjera bila raspravljati o širem korisnom učinku kriptovaluta i tokenizacije za poslovanje, umjesto promoviranja određenih tokena.

Važne ličnosti iz industrije brzo su se uključile u raspravu. Poznati investitor Anthony Scaramucci savjetovao je Ackmana da dublje istraži dinamiku rudarenja Bitcoina. Tvrdi da rudari obično koriste jeftine, neiskorištene izvore energije, što ih sprječava da podignu cijene energije. S druge strane, Michael Saylor, poznati zagovornik Bitcoina, potaknuo je Ackmana da investira u kriptovalutu, ne zbog razloga koje je naveo, već zbog potencijala da smanji troškove električne energije za druge potrošače. Saylor je ponudio raspraviti o ovom pitanju dalje.

Ova rasprava između Ackmana i drugih relevantnih igrača u kripto svijetu reflektira kompleksnost i dinamiku koja leži u području ulaganja u digitalne valute i njihov utjecaj na globalnu energetsku potrošnju. Hoće li Ackman konačno odlučiti uložiti u Bitcoin i kakav bi to mogao imati utjecaj na tržište, ostaje za vidjeti.

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik