Bijela Kuća zabrinuta oko kriptovaluta!

Bijela Kuća uz vodstvo predsjednika Joea Bidena objavila je izjavu o provedbi zaštitnih mjera za kriptovalute.

Aktualne kolumne

Bijela Kuća uz vodstvo predsjednika Joea Bidena objavila je izjavu o provedbi zaštitnih mjera za kriptovalute.

Izjava, na prvi pogled, nije veliko iznenađenje. Industrija kriptovaluta zapravo je imala tešku 2022.
Unatoč tome, izjava na neki način nagovještava oprezniji pristup kriptovalutama od izvršne naredbe američkog predsjednika Joea Bidena o kriptovaluti iz prošlog ožujka.

Izjava je započela kratkim sažetkom o “teškoj godini” za kripto, spominjući kolaps Lune i FTX-a, ali napominjući da se čini da nije došlo do zaraze iz kripto industrije na širi financijski ekosustav.

Razgovarao sam s višim dužnosnikom administracije o izjavi, koji mi je rekao da je to dio stalnih napora tima Biden da zatvori regulatorne praznine unutar kripto ekosustava.

“Nadamo se da će Kongres poduzeti snažne mjere u rješavanju potreba u ovom prostoru, ali nastavljamo gurati naprijed na administrativnoj fronti, implementirajući mnoge preporuke [izvršne naredbe] kao i potičući regulatore… da nastave s naporima kako bismo pojačali provedbu i suzbijanje loših praksi u prostoru”, rekao je dužnosnik, nazivajući pristup “dvostrukim praćenjem”.

Dužnosnik je ukazao na radnje Kongresa poput pisma Senatskog odbora za bankarstvo Sherroda Browna ministrici financija Janet Yellen o kripto regulaciji i rekao da će se vlastiti napori Bijele kuće više usredotočiti na pitanja poput provedbe preporuka izvršne uredbe.

Prošlotjedna izjava ukazala je na prethodne najave Bijele kuće, poput okvira za digitalnu imovinu i izjave koje su objavili odjeli unutar savezne vlade – uključujući zajedničku izjavu regulatora banaka, također objavljenu prošli tjedan.

“No događaji iz prošle godine naglašavaju da je potrebno više. Agencije su udvostručile svoje napore u borbi protiv prijevara, uključujući širenje lažnih ili obmanjujućih tvrdnji o kripto imovini koju osigurava FDIC. I dok su Sjedinjene Države već globalni lider u borbi protiv pranja novca i financiranja terorizma, agencije za provedbu posvećuju više resursa borbi protiv nezakonitih aktivnosti koje uključuju digitalnu imovinu,” stoji u priopćenju.

Posljednji odlomak izjave započeo je komentarom o podržavanju odgovornih inovacija – stih koji smo već čuli – ali je završio ponavljanjem zabrinutosti autora zbog želje za zaštitnim mjerama.

“Mislim da smo, s obzirom na događaje od prošle jeseni, bili vrlo svjesni potrebe za provedbom mnogih zaštitnih mjera koje su tražene u izvješćima FSOC-a, stvari poput odvajanja imovine kupaca, dobivanja dodatne vidljivosti u vertikalno integriranim tvrtkama, krekiranja smanjenje sukoba interesa, rješavanje jurisdikcije spot tržišta i to je dugačak popis. Ali mislim da su svi oni sastavni dio načina na koji osiguravamo zaštitu potrošača i podupiranje financijske stabilnosti”, rekao je dužnosnik.

Službena izjava Bijele Kuće: LINK

Izvor: Coindesk

Posljednje objave