Bijela Kuća otkrila plan u vezi kriptoimovine!

Bijela kuća objavila je "roadmap" kojom od vlasti traži da povećaju provedbu i pojačaju napore u reguliranju kripto sektora.

Aktualne kolumne

Bijela Kuća objavila je “roadmap” kojom od vlasti traži da povećaju provedbu i pojačaju napore u reguliranju kripto sektora.

Na službenom blogu u petak, Bidenova administracija detaljno je opisala svoje planove za rješavanje potencijalnih rizika od kriptovaluta u planu koji poziva vlasti da “pojačaju provedbu gdje je to prikladno”, a Kongres “da pojača svoje napore” u reguliranju industrije.

Post započinje navođenjem nekih velikih neuspjeha u kripto sektoru prošle godine, uključujući imploziju Terrinog algoritamskog stablecoina UST koji je potaknuo val nesolventnosti. Također je primijetio kolaps FTX-a, nekoć treće najveće burze kriptovaluta na svijetu, koja je korisnicima donijela milijarde gubitaka.

“Srećom, previranja na tržištima kriptovaluta do danas su imala malo negativnog utjecaja na širi financijski sustav”, stoji u objavi, dodajući da je Bidenova administracija usredotočena na ublažavanje rizika kriptovaluta i osigurava da one ne potkopaju financijsku stabilnost.”

Administracija je napomenula da Kongres ne bi trebao dopustiti glavnim institucijama poput mirovinskih fondova da se petljaju u tržišta kriptovaluta jer bi to produbilo veze između kriptovaluta i šireg financijskog sustava i povećalo sistemske rizike, nazvavši “ozbiljnom pogreškom” donošenje zakona koji produbljuju veze .

Autori su savjetnici Bijele kuće Brian Deese, Arati Prabhakar, Cecilia Rouse i Jake Sullivan, a članak je zaključio da Bidenova administracija podržava odgovorne tehnološke inovacije koje financijske usluge čine jeftinijima, bržima, sigurnijima i dostupnijima, uzimajući u obzir potencijalne rizike.

“Da bismo postavili prave zaštitne mjere, nastavit ćemo razvijati okvir za digitalnu imovinu koji smo razvili, radeći s Kongresom na postizanju ovih ciljeva”, stoji u novinama.”

Izvor: Cryptonews

Posljednje objave