Australski par zabunom potrošio 10,5 milijuna dolara sa Crypto.com mjenjačnice!

Share

Par iz Melbournea koji je slučajno primio 10,5 milijuna australskih dolara (6,7 milijuna američkih dolara) u listopadu će se suočiti sa suđenjem zbog optužbi za krađu nakon što su potrošili sredstva koja su greškom dobili 2021. godine.

U svibnju 2021. Thevamanogari Manivel prebacila je sredstva na Crypto.com račun svog partnera Jatindera Singha. Međutim, mjenjačnica je otkrila da bankovni račun ne odgovara računu mjenjačnice. Stoga je izdan povrat novca, ali umjesto povrata 100 AU$ koje je par pokušao uplatiti, mjenjačnica je greškom poslala 10,5 milijuna AU$ na Manivelov bankovni račun.

Pogreška je otkrivena tek u prosincu 2021. godine, kada je burza provela svoju godišnju reviziju. Nakon što je burza podnijela tužbu Vrhovnom sudu Viktorije, sudac je presudio da se sredstva trebaju vratiti platformi za kripto trgovanje.

Međutim, par je navodno već počeo trošiti novac prije nego što je greška otkrivena. Par je navodno kupio četiri kuće, vozila i druge predmete, kao i poslao oko 4 milijuna AU$ na malezijski bankovni račun. Jedna od kuća je imanje s pet spavaćih soba u Craigieburnu vrijedno 1,35 milijuna AU$, koje je sud naložio da se proda i da se sredstva vrate.

Izvor: Cointelegraph

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik