Australska benzinska pumpa prihvaća kriptovalute!

Australci će od danas četvrtka 18.8.2022. godine moći napuniti gorivo za svoje automobile putem Bitcoina i drugih kriptovaluta na benzinskim postajama.

Aktualne kolumne

Australci će od danas četvrtka 18.8.2022. godine moći napuniti gorivo za svoje automobile putem Bitcoina i drugih kriptovaluta na benzinskim postajama i u trgovinama unutar grupe ‘On The Run’ (OTR) u 175 podružnica diljem Victorije, Južne Australije i Zapadne Australije.

  • Australska vodeća benzinska pumpa omogućit će kupovanje i plaćanje goriva putem kriptovaluta

U blogu objavljenom 18. kolovoza, mjenjačnica kriptovaluta Crypto.com sa sjedištem u Singapuru najavila je suradnju s OTR-om benzinskom pumpom i DataMeshom, pružateljem platnih usluga sa sjedištem u Sydneyu. Crypto.com nudi uslugu “Pay Merchant” kao platformu za poravnanje plaćanja, dok će DataMesh osigurati terminal na prodajnom mjestu. Crypto.com neće naplatiti nikakve naknade za transakciju, ali će se trošak dodati na strani trgovca.

Izvor: Twitter

U navedenoj objavi od 18. kolovoza, kripto mjenjačnica Crypto.com sa sjedištem u Singapuru najavila je suradnju s OTR-om i DataMeshom, pružateljem platnih sustava sa sjedištem u Sydneyu. Crypto.com nudi uslugu “Pay Merchant” kao platformu za pružanje platnih usluga, dok će DataMesh osigurati uslugu na prodajnom mjestu. Crypto.com neće naplatiti nikakve naknade za transakciju, ali će se trošak dodati na strani trgovca.

Karl Mohan, generalni direktor Crypto.com-a, za područje Azije i Pacifika, rekao je da je mogućnost kripto plaćanja potaknuta povećanom potražnjom za kriptovalutama i trgovcima koji se sve više odlučuju koristiti digitalnu imovinu.

Naše najnovije istraživanje pokazuje da 55% trgovaca i potrošača želi obavljati transakcije u kripto transakcijama, a ova inovacija u OTR trgovinama oživljava te ambicije i osigurava da Australija bude na čelu evolucije kripto plaćanja.

Karl Mohan

OTR-ova matična tvrtka, Peregrine Corp, rekla je da uz početnih 175 trgovina, namjerava uvesti uslugu na još 250 maloprodajnih mjesta diljem Australije, kao što su Krispy Kreme, Subway i Oporto.

Izvor: Cryptodaily

Ostale vijesti s portala: Alphabet je vodeći “blockchain – frendly” investitor!

Posljednje objave