ARK Invest je objavio dugoročnu perspektivu pet tehnoloških sektora

Share

ARK Invest nedavno je objavio dugoročnu perspektivu na pet tehnoloških sektora koji međusobno djeluju kao katalizatori, a koji bi mogli dovesti do izvanrednog ekonomskog rasta u sljedećih 6 godina – dosežući čak 60% ukupne globalne tržišne vrijednosti!

Pogledom prema 2030. godini, umjetna inteligencija se ističe, igrajući ključnu ulogu u mnogim naprednim područjima. Uspostava neuronskih mreža mogla bi biti značajnija od pojave interneta i potencijalno stvoriti trilijune dolara vrijednosti. Analitičaru Steve Jurvetsonu zanimljiva je i druga najveća kategorija – “Inteligentni uređaji” – koji će obuhvatiti većinu predmeta s trilijunima malih neuronskih mreža kako bi ih učinili sposobnijima.

Također ga iznenađuje relativno slab ekonomski utjecaj biotehnologije i medicinske tehnologije prema ovoj analizi. Gotovo su zanemarivi u budućnosti. Više bi vrijednosti pridao procesu Haber-Bosch za fiksaciju dušika (dio “Kemikalija” za 1913.) jer održava polovicu svjetske populacije živom danas, a rast populacije bio je važan neizravan pokretač ukupnog ekonomskog rasta.

Zaključci ARK-a su zapanjujući. Do kraja ovog desetljeća, godišnji ekonomski utjecaj sadašnjih tehnoloških trendova otprilike će udvostručiti utjecaj tehnologija koje su potaknule drugu industrijsku revoluciju na prijelazu 20. stoljeća. Njegove analize sugeriraju da će neuronske mreže potaknuti niz tehnoloških inovacija, od kojih svaka pojedinačno može biti među najvažnijima u povijesti.

Više pročitajte uvidom u službeni dokument Ark Investa.

Dokument

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik