Ark 21Shares Bitcoin Trust poboljšava strukturu ETF-a s 16 ključnih izmjena

Share

Ark 21Shares Bitcoin Trust je provela značajne izmjene u svom prijedlogu za spot Bitcoin ETF, unoseći 16 ključnih poboljšanja. Ove promjene obuhvaćaju širok spektar područja, od finansijskih odgovornosti do operativnih procesa, s ciljem pružanja detaljnijeg i jasnijeg okvira za funkcioniranje ETF-a.

Izvor: cryptoslate.com

Jedna od ključnih izmjena odnosi se na smanjenje maksimalne opskrbe CAKE tokena, a zatim je dodatno pojašnjena uloga “Bitcoin Counterparties”. Naglašeno je da će ovlašteni sudionici sudjelovati isključivo u gotovinskim transakcijama za stvaranje i povlačenje udjela, dok Trust zadržava kontrolu nad odabirom Bitcoin Counterparties za transakcije s Bitcoinom.

Uz to, izmjene su uvele nove informacije o potencijalnim marketinškim podrškama, jasno stavljajući do znanja da takvi aranžmani neće utjecati izravno na Trust, a troškove će snositi Sponsor ili Sub-Adviser. Ova strategija ima za cilj zaštititi sredstva Trusta od upotrebe u marketinške svrhe.

Važno je napomenuti i da se izmjene bave potencijalnim izazovima u procesu stvaranja i povlačenja ETF-ovih “Baskets” tijekom poremećaja na tržištu. Dodane su odredbe koje omogućuju obustavu stvaranja i povlačenja tijekom značajnih poremećaja, pokazujući oprezan pristup tržišnoj volatilnosti i operativnim rizicima.

Ove izmjene dodatno razrađuju preklapanje uloga Bitcoin Custodiana i Prime Brokera, naglašavajući rizike koncentracije u industriji. Također, postavljena je ograničenost na iznos Bitcoina koji se može držati u bilanci Trusta za upravljanje transakcijama i troškovima.

Dodatno, izmjene donose precizniji postupak za posuđivanje Bitcoina ili gotovine od Coinbase Credit, Inc., naglašavajući efikasno upravljanje gotovinom u trgovinskim aktivnostima. Poboljšanja također uključuju dinamičko određivanje “Ovlaštenog iznosa” Trgovinskih kredita, pružajući veću fleksibilnost u odgovoru na tržišne uvjete.

Osim toga, izmjene uvode novi aspekt vezan uz kamatne stope na Trgovinske kredite, ističući dinamički pristup postavljanju tih stopa na temelju različitih tržišnih i kreditnih čimbenika.

Trust je također donio značajnu operativnu promjenu odlučivši pokriti naknade za transakcije na lancu kod Bitcoin transakcija, pojednostavljujući strukturu troškova za ovlaštene sudionike.

Što se tiče poreza, izmjene tumače upotrebu Bitcoina za troškove kao prodaju, s detaljnijim pogledom na porezne implikacije za različite transakcije dioničara, odražavajući dublje razumijevanje oporezivanja kriptovaluta.

Konačno, odjeljak “Stavak 13. Ostali troškovi izdavanja i distribucije” u prijedlogu pruža sveobuhvatan pregled procijenjenih troškova povezanih s izdavanjem i distribucijom dionica, pružajući transparentnost financijskih obveza povezanih s ponudom ETF-a.

Ova sveobuhvatna poboljšanja čine Trustov operativni, financijski i regulatorni okvir još transparentnijim, uzimajući u obzir kompleksnosti i rizike povezane s upravljanjem Bitcoin ETF-om u dinamičnom i konkurentske kripto industrije.

Izvor: Cryptoslate

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik