Appleova Velika Transformacija: Pionirski Potezi u Umjetnoj Inteligenciji

Share

Apple čini značajan potez usredotočujući se na umjetnu inteligenciju (UI), što predstavlja odstupanje od njegova tradicionalnog stava. Ova sveobuhvatna inicijativa ostvaruje se kroz niz akvizicija, ključnih zapošljavanja i ažuriranja hardvera, oblikujući buduće sposobnosti iPhonea i pozicionirajući tehnološkog diva kao pionira u inovacijama u UI.

Tajni Razvoj Applea u Umjetnoj Inteligenciji

Apple pažljivo razvija svoje sposobnosti umjetne inteligencije, fokusirajući se na kompleksne izazove implementacije UI u mobilne uređaje. Prema istraživanju Financial Timesa i PitchBooka, Apple je od 2017. godine akvizirao 21 tvrtku specijaliziranu za UI, ostavljajući iza sebe svoje glavne konkurente. Na popisu se ističe WaveOne, start-up iz Kalifornije specijaliziran za UI potpomognutu video kompresiju, koji je akviziran početkom 2023. godine. Ovaj strateški pomak ne samo da odstupa od tradicionalnog rezerviranog stava Applea, već stvara i potencijalno konkurentno okružje s OpenAI-evim ChatGPT-om.

Dominacija Applea na UI Pozornici

Appleovi koraci u području umjetne inteligencije izazivaju veliki interes među globalnim entuzijastima za tehnologiju. Daniel Ives iz Wedbush Securities predviđa značajne spajanja i akvizicije u području UI za Apple i naglašava da Apple ne želi zaostati u trci za UI.

Bilješka o istraživanju Morgan Stanleya ukazuje na promjenu u Appleovoj strategiji zapošljavanja, s gotovo polovicom oglasa za posao u UI koji naglašava “Duboko učenje”, usklađeno s produktivnim algoritmima UI poput OpenAI-jevog ChatGPT-a.

Dok konkurencija poput Microsofta, Googlea i Amazona ulaže značajna sredstva, Apple čuva tajnost oko svojih planova. Međutim, informacije iznutra ukazuju na aktivni razvoj projekata sličnih OpenAI-evom ChatGPT-u, koji uključuju velike jezične modele.

Uspon Applea u Području Generativne UI

Konačni cilj Applea vrti se oko implementacije generativne umjetne inteligencije putem mobilnih uređaja. Ova strategija ima za cilj omogućiti UI chatbotima i aplikacijama da izravno rade na hardveru i softveru telefona. Ovaj korak prema decentralizaciji UI odražava predanost Applea inovacijama i odražava opći trend industrije.

Međutim, stručnjaci primjećuju da se Apple usredotočuje na temeljne tehnologije velikih jezičnih modela, poput OpenAI-jevog ChatGPT-a. Ovaj potez pozicionira Apple kao potencijalnog konkurenta u području velikih jezičnih modela.

Pogled u Budućnost: Paradigmski Pomak u Mobilnoj Umjetnoj Inteligenciji

Dok Apple kroči u neistražene teritorije, tehnološka industrija očekuje paradigmski pomak u mogućnostima mobilne UI. Definirajući značajke UI u svojim glavnim iPhoneima, Apple se priprema za intenzivnu konkurenciju i revolucionarne razvoje na pozornici.

Strateški napretci u području umjetne inteligencije ističu odlučnost Applea da bude pionir u tehnološkim inovacijama, postavljajući pozornicu za novo razdoblje u mobilnoj umjetnoj inteligenciji.

Izvor: Cointurk

Kripto Dnevnik
Kripto Dnevnikhttp://kriptodnevnik.com
Vaš dnevnik u svijet kriptovaluta.

Najnovije vijesti

Edukacija uz Kripto Dnevnik